Am fost la o sală de jocuri cu realitate virtuală

By | October 18, 2016

Cei de la Gateway VR Studio m-au invitat să trec pe la studioul lor pentru puțină joacă în lumea virtuală și am acceptat. Bine, ei îi zic studio de realitate virtuală, eu îi zic sală de jocuri. Cum ne duceam pe vremuri “la sala de calculatoare”, doar că în locul tastaturii acum avem o cască VR și niște controllere.

gateway-vr-studio-1

Au acolo trei sisteme cu HTC Vive și unul cu Oculus Rift. Am mai testat HTC Vive, dar doar într-un demo scurt și cam static. Să te joci este cu totul altceva. Iar să te joci în rețea, alături de altcineva din cameră, un joc în realitate virtuală, este un fel de cireașă de pe tort. Am jucat Raw Data alături de Victoria, un shooter în care trebuia să împuști roboți și drone care te atacă. Mi-a părut foarte rău când s-a terminat, aș fi putut s-o țin așa toată ziua. E incredibil cât de precis trăgea pistolul și cât de reală era senzația.

gateway-vr-studio-12

Dacă vreți senzații tari, vă recomand și The Brookhaven Experiment, Space Pirate Trainer sau Soundboxing. Pentru ultimul trebuie să dai din pumni în ritmul muzici și este foarte antrenat. Iată-mă cât de fioros arătam făcând asta:

Printre jocuri am mai văzut: Audioshield, Cyberpong, Destinations, Dimensional, Emily Wants To Play, Fruit Ninja VR, HoloBall, Holopoint, HorderZ, The Lab, The Night Cafe, Onward, Pool Nation VR, Thrills & Chills – Roller Coasters, Tilt Brush, Trials on Tatooine, Unseen Diplomacy, Vanishing Realms și Waltz of the Wizard. Sunt și demo-uri pe acolo, dar după cum vedeți, aveți ce juca. Nu m-aș fi așteptat să existe atât de multe jocuri VR.

Prețurile sunt în felul următor:

  • 1 minut – 1,5 lei
  • 10 minute  – 15 lei
  • 30 minute – 29 lei
  • 60 minute – 49 lei
  • 120 minute – 79 lei

Îi găsiți în Fabrica și chiar vă recomand să treceți pe acolo într-un week-end, măcar pentru jumătate de oră. Va fi foarte distractiv.

gateway-vr-studio-19

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Am fost la o sală de jocuri cu realitate virtuală

  1. Sorin

    Pereții sînt capitonați oare ? Cineva mai “energic” ar putea să ia virajele mai adevărat și să constate cît de “reală” este tencuiala ?! N-am idee, nu mi-am pus încă ochelari de scafandru…

    Reply
    1. Revo Post author

      Da, pereții sunt capitonați cu polistiren, din această cauză arată atât de neconvenținoal 🙂

Spune-ți și tu părerea: