Aparatul de fapte bune din parcarea Careefour Băneasa

By | December 14, 2015

Săptămâna trecută am fost la Carrefour și am văzut în parcare mașinăria din pozele de mai jos (am înțeles că din vară este acolo). Nu m-am bucurat atât de mult că am văzut-o amplasată cât m-am bucurat când am văzut că îl folosea cineva. Un domn cu un Passat parcase pe unul dintre cele 4 locuri rezervate și recicla câteva PET-uri.

centru-reciclare-1

Suma primită pe deșeurile reciclate este simbolică, pentru că așa este stabilită de ministerul mediului: 5 bani pentru PET, 3 bani pentru doza de aluminiu, 15 bani pentru un kg de hârtie și un ban pentru o sticlă. Însă ideea este bună, pentru că de regulă ne ducem la supermarket cu portbagajul gol și am putea să facem un efort să punem și niște PET-uri în el.

Mie mi-ar fi plăcut ca în locul unui voucher de cumpărături, să pot să donez acei bani. Am văzut că se pot duce și aparate electrocasnice și acolo se vorbește despre sume mai mari primite înapoi. Mi se pare mai corect să fie amplasat în parcare, pentru că nu mi-ar plăcea să mă car cu sacul de plastic în magazin și apoi să se uite toți țăranii la mine de parcă reciclez sticlele alea pentru că n-am bani să trec strada.

Noi de astă vară sortăm deșeurile și până acum le-am dus fie la Lidl fie la pubelele colorate de prin cartier. Şi pentru că în ultimul timp am fost leneși, am primit o hârtie de la Rosal în cutia de scrisori care ne anunța că pubelele de la ghena din fața blocului s-au transformat și ele în pubele pentru hârtie, sticlă și plastic/metal. Acum chiar nu mai avem scuză.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Aparatul de fapte bune din parcarea Careefour Băneasa

  1. Ciprian

    Am facut curatenie in weekend (acasa si pe la parinti) si am dus toate electronicele la reciclat la Cora (2 surse arse, 2 placi de baza, un laptop vechi Toshiba de vreo 3kg, tot felul de electronice vechi defecte pastrate aiurea… ). Au un aparat automat cu cantar. Alegi tipul de deseu, il pui pe cantar si iti da un bon valoric cu care poti face cumparaturi la Cora. Am primit 1 bon de vreo 10 lei 🙂 L-am dat unei batrane care recicla langa sticle de plastic, aparat de fapte bune 🙂

    Reply
  2. D-N blog

    De doi ani e la carrefour brașov. Eu “l-am inaugurat”. Am scris pe site de mult timp despre asta.

    Eu am fost cel care la deschidere s-a dus cu 3 saci plini de deșeuri și același lucru îl fac lunar. Bine, nu merg cu 3 saci, ci cu o geantă plină cu pet-uri și doze

    Reply

Spune-ți și tu părerea: