Voiam un Apple Watch și am constat că universul Apple a devenit destul de complicat

By | May 22, 2023

Mai țineți minte când Apple se lăuda cu simplitatea liniei de produse oferite? Și chiar cu intransigența în a nu oferi utilizatorilor de ales? Eu îmi aduc aminte acele vremuri când aveau doar un singur iPhone la vânzare. Și sunt convins că mulți îl cumpărau pentru că aveau decision fatigue și voiau doar un telefon care “să facă bine de toate”. Că nu voiau să-și bată capul cu specificații și comparații între multitudinea de telefoane cu Android.

S-au dus acele vremuri. Acum iPhone-ul vine în patru variante. Plus iPhone-ul de anul trecut, care acum se mai vinde în doar două variante. Plus iPhone SE. Plus iPhone-ul de acum doi ani. Asta pe site-ul oficial, că pe alte site-uri găsești mai multe variante și din anii precedenți.

Acum mă uitam la Apple Watch pentru cineva și constatam că dacă n-aș ști cât de cât despre ce este vorba, mi-ar fi greu să aleg unul. Teoretic  Apple Watch are trei modele principale: Apple Watch Series 8, Apple Watch SE2 și Apple Watch Ultra. Plus modelul de anul trecut.

Dacă vrei un ceas Apple mi se pare că Apple Watch SE2 este best buy în momentul de față, comparat inclusiv cu Apple Watch 7. Apple Watch SE2 este undeva pe la 1.300-1400 lei, în timp ce Series 7 este mai scump.

Apple Watch SE2 n-are EKG și nici always on display. Lipsa EKG-ului nu mi se pare o problemă, iar always on display cred că ar sta oricum dezactivat tot timpul, pentru că nu vrei să-l încarci din jumătate în jumătate de oră. Un posibil dezavantaj al lui SE2 ar putea fi lipsa certificării IP6X. În rest, este o diferență de 1mm între ele, care cred că în final nu contează la dimensiunea efectivă a display-ului.

În fine, nu zic că mă deranjează faptul că Apple oferă varietate. Din contră. Însă linia de produse s-a diversificat, dar din dorința de a utiliza cât mai puține denumiri, mi se pare că devine complicat de comparat și făcut o alegere. Mai ales dacă nu ești din universul Apple.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Voiam un Apple Watch și am constat că universul Apple a devenit destul de complicat

  1. Alexandru Cosmin Dumitru

    Tocmai de-asta aleg produsele Apple pentru ca oferă clientului posibiliatatea de a alege. Poate alege un produs scump,premium și de calitate dar și produse la prețuri accesibile ! Sunt mult superiori celor de la android

    Reply

Spune-ți și tu părerea: