artmania 2010 – ziua 1

By | August 19, 2010

Iata-ma ajuns cu peripetii pentru prima data (shame on me) si in Sibiu. Peripetii pentru ca am aflat cu o ora inainte de plecare ca vom fi homeless odata ajunsi acolo. Gazda la care trebuia sa ne cazam a oferit camera noastra unor ieseni ajunsi mai devreme din cauza unei “incurcaturi” a agentiei de voiaj cu care lucra. Hmm … Asa ca tot drumul, o persoana cu voce calma dintre noi s-a chinuit sa faca rost de cazare la una din cele peste 30 de pensiuni notate in graba pe foaie inainte de plecare. In final am reusit sa gasim cazare ptr. 2 nopti in 2 locatii diferite. Am luat un taxi de la autogara si am ajuns la cimitir. Pensiunea multifunctionala Nelu & Klein (pompe funebre in timpul liber) ne-a primit cu bratele deschise iar patul-camera incapator cat ptr. 3 persoane si … a… televizorul , cat si baia pe hol au fost suficiente pentru pretul platit. Am luat in graba un taxi care nu prea avea planetare, nici amortizoare dupa cum am costatat la prima groapa si nici discuri de frana dupa cum a recunoscut soferul. Aparatul de taxat a ramas blocat la 2lei dupa cateva auto-restarturi asa ca am cazut de comun acord cu soferul ca ne costa 7 lei cursa.
Am ajuns in Piata Mare la timp pentru Swallow the Sun. Publicul lipsea asa ca asta a fost primul concert la care am putut sta in primele randuri. Lucru care m-a cam jenat pe masura ce imi dadeam seama ca sunt incapabil sa rostesc macar un vers de-al lor asa ca mi-am facut de lucru cu aparatul foto. Au sunat foarte bine, s-au comportat foarte bine, ca bonus au aruncat sporadic cu sticle de apa in multime. Buna idee.
Prin setlist am gasit: These woods breathe evil, Out of this gloomy light, Don’t fall asleep, Descending winters, New moon.


Urmatoarea trupa a fost Kamelot, main event-ul practic. Solistul a comunicat foarte bine cu publicul. Atat cat sa ne dam seama ca nici nu prea stie el pe unde se afla: “Hello Sibui”. Nici continentul nu l-a nimerit atunci cand a vrut sa anunte pe ce data apare noul album. Apoi a dat un mic rateu cand ne-a indemnat sa cantam (cred eu) printr-un “OoooooOOOOO”. Nu a primit decat liniste si un “wtf?!” din partea multimii. In rest, totul a fost de exceptie. Mi-a placut foarte mult costumatia care si pe Neo l-ar face gelos. Solista a avut o voce foarte clara, desi nu mai ascultasem Kamelot am prins rapid versurile si am reusit sa cant alaturi de ei. Mi-au placut foarte mult si m-au facut sa ii ascult in continuare acasa.
Setlist in mare parte ca la Sziget: Rule the World, Ghost Opera, The Great Pandemonium, When the Lights are Down, Hunter’s Season, Center of the Universe, Season’s End, The Human Stain, The Pendulous Fall, Karma, Forever si ca bis March of Mephisto


Cei 4 apostoli erau 3: Luca si Matei. Cam asa si-au facut aparitia pe scena si Sisters of Mercy care defapt erau Brothers. Au aparut din fum (roz,rosu,verde,albastru,cyan,magenta,yellow) si in fum au ramas. Asadar tot concetul ne-am uitat pe scena la un fum. Comunicarea a fost 0, nici macar expresia fetei nu am putut s-o vedem din cauza ochelarilor, vocea a fost neinteligibila si agasanta, iar tipii mi s-au parut grabiti sa plece undeva. Din tot concertul am inteles doar cuvantul “motherfucker”. Neintelegand cum o astfel de formatie ar putea avea fani am ascultat acasa o melodie. Diferenta de la cer la pamant.
Desi eu sustin cu tarie ca a fost o singura melodie cap-coada, altii ar spune ca de fapt exista un setlist al acestui concert. Unii au recunoscut: Rain from Heaven, Flood, Marian, We Are All the Same, Susanne, Mother Russia / Dominion iar eu am vazut scris Alice in agenda unei fete de langa mine.


Plictisiti de Sisters Of Mercy, am plecat spre Nelu cu gandul la Kamelot si Swallow the Sun dar si la ce va urma a 2-a zi.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: