Astăzi se testează sirenele pentru situații de urgență în București

By | April 19, 2017

Ca să știți, să nu vă speriați. Astăzi între orele 10:00 și 15:00 se vor testa în București sirenele care anunță situațiile de urgență. Iată și ce înseamnă sunetele sirenei, în funcție de durata lor și de pauzele dintre ele:

Mi se pare un exercițiu care ar fi trebuit să fie făcut cu mult timp înainte. În alte țări mai civilizate se fac mai des. Deși știam vag că există, eu nu le-am auzit niciodată și chiar mă gândeam că este posibil să nu le recunosc când vor fi puse în funcțiune.

Mai jos este calendarul de testare pentru celelalte județe. Dacă este cineva din județele în care s-a testat ieri, sunt curios cum a decurs exercițiul.

Mă bucur că Raed Arafat și-a asumat riscul unui astfel de exercițiu, pentru că practic acum vom afla câte dintre ele vor mai fi în funcțiune, și s-ar putea să nu ne placă răspunsul. Parcă și văd că jumătate din ele au fost acoperite de meșterii care au reabilitat termic blocurile.

În concluzie, nu vă speriați dacă auziți astăzi sirenele, și anunțați-vă și vecinii, să nu se arunce pe geam de panică. Le puteți arăta acest articol, de exemplu 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Astăzi se testează sirenele pentru situații de urgență în București

  1. Sorin

    Neapărat trebe să-mi ieu și un cronometru, că să pot număra secundele pentru ca să dibuiesc dacă este alarmă pentru dezastre sau alarmă antiaeriană… (pentru Satu Mare asta însamnă mîine !)

    Reply

Spune-ți și tu părerea: