Autorizația de construire pentru One Floreasca City a fost suspendată

By | March 7, 2019

De ceva timp, pe terenul fostei fabrici Automatica, la intersecția bulevardelor Calea Floreasca cu Mircea Eliade, cei de la One United Properties construiau un mic oraș.

Proiectul prevedea construcția a trei blocuri de locuințe (unul de 15 etaje, unul de 16 și unul de 19), o clădire de birouri de 20 sau 25 de etaje, iar Hala Ford (în care a funcționat firma Automatica) ar fi trebuit amenajată pentru un hipermarket Auchan. Așa ar trebui să arate:

One Floreasca City AutomaticaSursă: Facebook – One United Properties

Cel care a obținut suspendarea planului urbanistic zonal și al autorizației de construire este nimeni altul decât Nicușor Dan, pe motiv că Hala Ford este monument istoric.

Cumva, am păreri împărțite despre această veste.

Zona înainte era urâtă și eu urmăream proiectul celor de la One Floreasca City pentru că promitea ceva grandios. Nu știam de istoria Halei Ford, însă am înțeles că proiectul prevedea restaurarea ei, nu demolarea. Măcar așa aș fi putut s-o vizitez. Mi-ar părea rău ca zona să rămână în statusul actual încă vreo 2-3 ani sau să se ajungă la o telenovelă în stilul Casa Radio.

Sursă: Facebook – One United Properties

Pe de altă parte, One United Properties are tendința să facă construiască genul de proiecte care exagerează cu dimensiunile. De exemplu One Herăstrău Park a schimbat complet peisajul iar acum se construiește peste drum și One Herăstrău Plaza, care va sufoca efectiv zona. Nici nu poți să construiești așa haotic la nesfârșit. Orice proiect din acesta înseamnă disconfort pentru locuitorii din zonă.

În concluzie, nu sunt nici pro nici contra construcției, dar sunt foarte curios să văd ce se întâmplă în continuare cu zona.

Sursă: Hotnews

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: