Aveți o mașină de spălat cu uscător? Merită investiția?

By | March 8, 2019

Am vrea să ne schimbăm mașina de spălat cu una nouă și am am ajuns la două variante, ambele de la LG.

Prima este LG F2J5HY3W, clasa A+++, cu Direct Drive și funcție de dezinfectare a rufelor cu abur. Este 1.600 lei la eMAG.

A doua variantă ar fi LG F2J7HG2W, clasa B, cu Wifi în plus și în rest cu toate funcțiile pe care le are și prima variantă, pe care am găsit-o la 1.800 de lei.

A doua consumă un pic mai mult, pentru că mașinile de spălat cu uscător au alte clase de eficiență energetică. De exemplu aici nu există A+.

Parcă 200 de lei nu este o diferență atât de mare de plătit pentru a avea un uscător. Însă dacă acesta se dovedește ineficient sau incomod de folosit, ne alegem cu o mașină care consumă inutil mai mult curent la fiecare spălare.

Părerile despre uscătoare sunt împărțite. Unii spun că micșorează hainele și că fac aburi, alții spun că nu mai pot trăi fără ele, ca atunci când au descoperit mașinile de spălat vase.

Pe de altă parte, dacă nu cumpărăm acum o mașină de spălat cu tot cu uscător, nu mă văd cheltuind încă 1.800 de lei pe un uscător separat.

În concluzie, aveți o astfel de mașină de spălat 2 în 1? V-a simplificat viața acel uscător? 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

11 comentarii la “Aveți o mașină de spălat cu uscător? Merită investiția?

 1. Big T

  Acum 2 luni am achiziționat modelul:
  https://www.emag.ro/masina-de-spalat-rufe-cu-uscator-electrolux-dual-care-perfectcare700-spalare-7-kg-uscare-4-kg-1400-rpm-clasa-a-alb-ew7w447w/pd/D7LX7SBBM/

  Una dintre cele mai bune investiții household de până acum. Timp și spațiu economisit.

  Am luat-o fiind destul de sceptic, tot așa ca tine, după ce am citit diverse comentarii pe net/review-uri. Prima dată tot la LG-uri mă uitam însă m-am hotărât la Electrolux dat fiind că nu am citit să fie probleme la ele, aproape toate review-urile fiind pozitive și este considerat un brand puțin spre premium. Made in Italy 🙂 .

  Nu scoate abur, rufele ies uscate. Dacă pui bumbac la program de uscare sintetic va ieși destul de șifonat, dar dacă le pui pe categoriile lor, totul e ok.

  Se mai întâmplă la haine mai groase/blugi să nu fie uscate perfect, dar fie încă un ciclu scurt de uscare(30min-1h), fie 2 ore întinse pe scaun rezolvă și problema asta.

  Clasele energetice am impresia că sunt setate pentru cel mai ‘ineficient’ program disponibil.

  Reply
 2. Dax

  Bine’nteles ca ultimul lucru pe care sa pierzi banii e o masina de spalat rufe cu uscator, icic ai un loc la indemana in aer liber unde sa intinzi niste sarme.

  Reply
 3. nashu_mare

  Eu am masina si uscator. Cand m-am mutat in primul apartament care avea mi-am zis ca e o prostie. Dupa prima saptamana, nu mi-am dat seama cum am trait fara asa ceva pana atunci. Pur si simplu scoti rufele din masina de spalat si le arunci in uscator, apesi pe buton si gata. Majoritatea nici nu au nevoie de calcat ulterior pentru ca le si umfla/sufla.
  Mie imi intra echivalentul a doua masini de spalat in uscator, ceea e consider ca e un avantaj la timpul total.

  Reply
 4. Calin

  In loc sa economisim Energie, sa mai salvam ce se mai poate din Planeta asta chinuita… ne batem joc de Ea ( Terra ), de banii nostri…si de timpul pe care il pierdem ca sa citim asa ceva !
  Exceptand situatii specifice ( locuinte demisol, locuinte fara balcon, etc … ) uscatul rufelor la aer circulat natural ramane CEA MAI ECOLOGICA solutie, care chiar MERITA !
  …restul de fitze, wifi care sa imi spuna ce ? … direct-drive ( ca nu mai suportam transmisiile clasice ) …etc … sunt deja subiecte de cancan !
  hai sa fim seriosi !
  nota: NICI o legatura cu Masina de Spalat Vase, aia e altceva, aia chiar economiseste apa !!! subscriu !

  Reply
 5. The Gadgetist

  Eu am uscător separat. Subscriu la ce a zis nashu_Mare. Singura problemă pe care o văd e consumul mărit. Dar, te ajută când e umiditate mare afară și ai nevoie să usuci ceva mai rapid

  Reply
 6. Ciprian

  Salut Marius.

  Eu am un Hotpoint 2 in 1, de 5 ani de zile. Este utila functia de uscare categoric.

  Nu iti recomand modelul meu pentru ca produce scame pe haine si uneori nu sta pe loc la modul grav (problema 2 este defect de fabricatie din punctul meu de vedere, ei zic ca probabil o umplu aiurea, nu mai conteaza).

  Fiind 2 in unu scamele nu sunt eliminate intr-un filtru special ca la uscatoarele dedicate si se intorc in masina partial. La un uscator dedicat scamele sunt prinse intr-un filtru care trebuie aspirat 1 data la 2 saptamani sau in functie de utilizare.

  Daca ai spatiu si buget ia echipamente dedicate. Aici unde ne-am mutat avem separat si este mult mai util. Avand si bebe ne e usor sa spalam si uscam in paralel. Ai grija si la circuitul electric unde le montzi. Doar un simplu reminder, ca sunteti doi ingineri si sunt sigur ca ati analizat situatia :).

  Spor!

  Reply
 7. colectionarul

  Categoric nu, mai bine iti iei uscator de rufe separat sau daca vrei o masina de spalat cu uscator una cu pompa de caldura, AEG face asa ceva.

  https://www.aeg.ro/laundry/laundry/washer-dryers/free-standing-washer-dryer/l9wbc61b2/

  https://www.aeg.ro/laundry/laundry/washer-dryers/free-standing-washer-dryer/l9wba61b2/

  Diderenta intre un uscator si o masina de spalat cu uscator este faptul ca uscatorul usuca cu aer cald si nu iti deterioreaza hainele si chiar le usuca bine , in vreme ce o masina de spalat cu uscator usuca in principal pe stoarcere , nu va usca asa bine (in special articolele de bumbac gen prosoape ca astea absorb multa apa) va sifona tare hainele si deci va uza tesaturile scurtandu-le durata de viata (nu mai vorbim de consum sau zgomot sau de mirosul de incins).
  Singurele masini de spalat cu uscator care merita sunt cele cu pompa de caldura, pentru ca astea sunt sigurele care isi fac cam tot ciclul de uscare cu aer cald (le recunosti dupa fanta de aer din fata) sau mai bine iti iei un uscator separat tot asa cu pompa de caldura si gata. Ca si marci: Bosch, Siemens, AEG, Electrolux sau Miele (nu neaparat in ordinea asta).

  Reply
 8. Nicoleta

  Buna ziua! Eu am ales un model de la Bosch! E mai buna decat ma asteptam. Mult mai silentioasa decat ma asteptam. E asa de silentioasa ca poti dormi in camera alaturata. Foarte incapatoare si stabila. Imi place ca o pot opri in timpul spalarii daca vreau sa mai adaug articole la spalat. Spală și usucă impecabil. Programele sunt configurabile infinit cu sau fara uscare, sau doar uscare separat. Raportul calitate-pret este unul foarte bun. Recomand!
  https://2get.ro/product/wdu28540eu

  Reply
 9. Tudor

  Sunt curios daca chiar deterioreaza hainele si care e speranta de viata a masinii. Poate e timpul sa inlocuiesc masina de spalat si uscacatorul clasic, masina de spalat vase ne-a usurat viata mai mult decat credeam…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *