Sony GTK-PG10 – o boxă bluetooth bună pentru exterior și petreceri

By | September 20, 2019

Sony GTK-PG10 este o boxă bluetooth pentru exterior care face parte din categoria gadgeturilor de care nu știi că ai nevoie până nu le încerci. Am primit un astfel de model la test și pot să vă confirm că viața este mai frumoasă când stai în grădină la un grătar și asculți bossa nova la volum minim. Nu ai grădină? Nu-i nimic, merge și la un picnic. O poți lua foarte ușor la purtător cu ajutorul mânerelor laterale. Ba chiar se transformă într-o măsuță pentru băuturi.

review sony gtk-pg10

Specificații Sony GTK-PG10:

  • Player Bluetooth, FM, USB și audio in (2xRCA);
  • Intrare pentru microfon și funcție de karaoke;
  • Subwoofer de 18 cm și 2 tweetere de 4 cm
  • Greutate de 6.7 kg
  • Autonomie declarată de producător de până la 13 ore

Sunet în interior

Trebuie să mărturisesc că prima dată când am pornit-o în sufrageria noastră de 20 mp nu m-a impresionat. Am stat câteva zeci de minute pe lângă ea s-o reglez și parcă sunetul nu mă încânta prin ceva aparte. Până când m-am dus să aduc ceva din partea cealaltă a camerei. Și atunci am înțeles că sunetul se aude cu adevărat bine la o distanță de cel puțin 1-2 metri de ea. Apoi am petrecut următoarele 2-3 ore ascultând muzică. Asta se întâmpla cu panourile superioare închise. Tweeterele sunt îndreptate în față, iar sunetul este proiectat înainte.

După ce am rulat destul de multe playlist-uri pe Spotify pot să mă declar mulțumit de sunet. Este foarte echilibrat, fără distorsiuni, chiar și la volum maxim. Și deși Sony GTK-PG10 are și un buton de “Mega Bass”, aș zice că nici cu el activat nu exagerează cu bass-ul. Muzica este reprodusă corect, fără a favoriza o anumită gamă.

Sunet în exterior

După cum spuneam, panourile superior se și deschid, pentru “modul exterior”. Șmecheria este că după deschidere, tweeterele sunt orientate înainte și în sus și astfel muzica acoperă o zonă mai mare. Singura mea problemă este că la închiderea/deschiderea panourilor muzica se oprește o fracțiune de secundă pentru a comuta între moduri.

sony gtk-pg10 exterior

În rest, e bine de știut că boxa încorporează și un radio FM, cu tot cu o antenă extensibilă. Pe mine însă cel mai mult mă amuză că în modul exterior, boxei îi este oferită și o altă funcție: cea de măsuță pentru băuturi. Și este și rezistentă la stropire. Asta în caz că ai un prieten neîndemânatic care varsă berea. Sau în caz că o ploaie neanunțată încearcă să îți strice petrecerea. Porturile de intrare de pe față și cel de alimentare de pe spate sunt acoperite cu o protecție de cauciuc.

Aplicații și utilizare

Sony pune la dispoziție și două aplicații pentru GTK-PG10. Una este Fiestable, pentru karaoke. Nu am încercat-o, pentru că mi-e milă totuși de vecinii care m-ar fi putut auzi. Cealaltă este Sony Music Center, care poate fi folosită pentru destul de multe configurări. De la volum și comutarea melodiilor până la egalizator, codecul folosit pentru playback, ba chiar și comenzi vocale. Un singur regret am aici. Cel că mini-display-ul boxei nu preia și numele melodiei/artistului din Spotify. Bine, nu e ca și cum nu aș avea oricum telefonul la-ndemână.

Despre autonomie pot să spun că am folosit boxa pe Bluetooth în două week-end-uri consecutive pentru sesiuni de 2-3 ore. Așadar, cred că autonomia specificată de producător este aproape de realitate. Mi-ar fi plăcut însă un indicator de baterie afișat pe boxă. Ca să știi câtă bateria mai ai, fie te uiți în aplicația Music Center, fie te anunță ea când bateria este critică.

Concluzie

Aș spune că cel mai mare avantaj al sistemului Sony GTK-PG10 este faptul că este compact. Îl iei de mânere și îl duci imediat oriunde. Fără mufe, fără fire și implicit fără stresul că se împiedică cineva de ele. Din sufragerie în grădină, la piscină, la picnic, în portbagajul mașinii. Și mă mai gândesc că o astfel de soluție ar fi bună și pentru revelion.

În concluzie, sunetul e bun, autonomia e bună, e rezistentă la stropire. Dacă vreți o boxă bluetooth de exterior, nu ezitați.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: