Bravo, Meda!

By | January 25, 2023

De fiecare dată când cumpărăm mezeluri feliate mă simt un pic vinovat că vin la ambalaj cu foarte mult plastic. Mi se pare că uneori ambalajul cântărește cât mezelul. Nu cumpărăm la calup nu din lene, ci pentru că nu mâncăm foarte mult mezel și ajunge să se strice prin frigider.

În week-end am fost la Carrefour și am văzut o șuncă Meda ambalată ca cea din stânga.

Și drept urmare am cumpărat-o, pentru că mi-a plăcut ideea și am vrut s-o susțin.

Atât de simplu. -64% plastic dintr-un foc.

Mă bucur că Meda are și ambalaje prietenoase cu mediul, pe lângă glumițe pe Facebook. Sper să prindă și să fie mai mulți care să treacă la acest ambalaj.

Acum trebuie să-i mai convingem și pe cei de la Ferrero Rocher că nu cade cerul dacă pun pralinele acelea în carton și nu în plastic.

Și când vom fi destul de avansați din punct de vedere al tehnologiei și al nivelului de trai, vom recunoaște că românii erau de fapt eco-friendly și avangardiști atunci când puneau parizerul în hârtie de ziar.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “Bravo, Meda!

  1. mihai

    ar trebui facuta lege cu asa ceva , iar organele de la mediu sa verifice si sa arda producatorii…

    Reply
    1. Revo Post author

      Se pot impune anumite taxe care să-i forțeze pe producători să producă ambalaje mai prietenoase cu mediul înconjurător. Dar mai e mult până acolo. Măcar să ajungem noi să colectăm deșeurile selectiv și asta să fie problema noastră.

  2. SirNeo

    Coca Cola e cel mai mare producator/poluator de plastic și nu au nici un gand sa treaca la sticla/renunte la mizerii de 1.25 etc

    Mezel de la raoionul de carne iti taie din calup si iti ambaleaza in hartie..

    Reply
    1. Revo Post author

      Nu beau Cola 🙂 Când beau, de regulă iau o doză sau sau sticlă. N-are rost să iau 1.25l pentru că în ritmul în care beau eu, beau un pahar azi și a doua zi restul sticlei este doar apă neagră cu zahăr.
      Da, raionul de carne care feliază mezel is cool, dar e mult mai rapid să iei de pe raft, mai ales când ai un copil de 10 kg în brațe care-și pierde răbdarea, iar în față sunt 2-3 persoane (și mereu una dintre ele este indecisă și pune 1000 de întrebări).

Spune-ți și tu părerea: