Campioni pentru România

By | July 21, 2011

Cred ca cel mai bun inceput ptr. postul asta este un quote gasit pe undeva prin online:

“Trebuia sa piarda Bute ca sa se bucure si romanii”.

Acum sa va spun ce cred eu:

Mai intai despre Lucian Bute. Omul asta m-a facut sa ma simt la fel de bucuros ca atunci cand dadea nationala gol. M-a facut sa ma simt român intr-un fel in care nu m-am simtit de la Euro 2000 incoace. M-a bucurat enorm si faptul ca a stiut sa vorbeasca dupa meci. Este singurul sportiv român cu care ma pot mandri in momentul de fata.

Despre meciul cu Mendy. Trebuie sa fii absolut imbecil sa crezi ca un om poate sa cada asa in barba fara sa schiteze vre-un gest de autoconservare. Va rog, daca credeti ca meciul a fost aranjat, incercati sa cadeti pe o saltea fara sa inchideti ochii sau sa puneti o mana in fata. E ca si cum ai incerca sa-ti lingi cotul sau sa stranuti cu ochii deschisi.  Dupa ce va iese asta, incercati sa plangeti asa cum a plans si Lucian cand l-a vazut pe Mendy jos. Si asta tot regia a fost. Da ! Mendy a fost un adversar accesibil, asta nu contest. Lucian avea inainte de meci cota 1.01 la pariuri. Dar mi se pare prea putin important asta. Ati fi vrut sa-l vedeti pe Bute la podea cu dintii plini de sange pe frunza romaniei? Normal ca a fost ales cel mai accesibil adversar ptr. gala din România.

Si acum daca tot suntem la aranjamente, sa vorbim un pic si despre Rudel Obreja. In caz ca nu stiati este cel care a reusit primul K.O din istoria boxului cu casca. Performanta comparabila cu primul 10 al lui Nadia dupa parerea mea. Eu il “cunosc” pe omul asta de cand am aflat de box. Tot ce inseamna box in România i se datoreaza lui. Poate ca nu imi placea asa de mult boxul daca nu erau comentariile lui de pe eurosport. Si pentru cei mai uituci sau straini de evenimentele pugilistice, tin sa va aduc aminte ca Rudi este suspendat 11 ani dupa ce la olimpiada de la Beijing 2008 a avut curajul sa spuna lucrurilor pe nume si sa demaste niste jocuri de culise. Avand in vedere aspectul asta, cred ca trebuie sa fii un pic idiot sa crezi ca un astfel de om ar putea aranja un meci/o gala. Sunt convins ca toate deciziile pe care le-a luat au fost doar in interesul sportului cu manusi si al spectacolului sportiv.

Felicitari merita si Bogdan Dinu dar si Viorel Simion care este acum campion WBC. Au facut amandoi niste meciuri foarte frumoase.

Si acum aspecte mai putin placute.

Show-ul pus la cale de PRO TV a fost penibil. Nu se putea fara smiorcaieli. Parca ma uitam la surprize surpize inainte de meci. Aia cu “lupta si pentru mine” parca plangeau dupa o felie de salam electoral. Scenele cu plaiurile natale ale lui Lucian iar erau de tot rasul. Imi aduc aminte de tiganusul din sala de sport: “A venit o data Lucian aici, am boxat cu el, mi-a dat o palma si mi-a zis sa ma tin de treaba ca sunt bun, hââââ” BAAAA OAMENI BUNI !!!  Tocmai ati transmis gala cu Klitschko vs Hayes. Chiar nu v-a dat nicio idee ? NIMIC ? Daca tot nu aveti idee, va spun eu ce trebuia sa bagati inainte de meci: PITBULLI, MIGURI, RAZBOIUL DIN IRAK. D-ASTEA BA ! Nu copii in parc. Ca ma simteam ca la “Iarta-ma” inainte de meci. Si cand l-am vazut si la sfarsit pe Mâruță cum se baga in seama ca #^^Q@ in @%!%^ parca simteam cum cresc bube pe mine.

Comentatorii cred ca au fost imprumutati de la balet artistic. Oamenii n-aveau o treaba. Adica tu il chemi pe cel mai bine platit announcer din lume ca sa ii auzi vocea suava si jegul ala vorbeste peste el ? MORI BA ! La partea cu procedee tehnice nici nu stiu de unde sa incep. La meciul lui Simion repetau toate indicatiile pe care le primea el de la antrenor. Desi noi deja le auzeam clar. Oricum, punctul culminant a fost atunci cand Mendy horcaia pe podea cu ochii dati peste cap si ala zice: “priviti aceasta imagine superba”.

Dar stati, mai e si Leonard Doroftei. Moșule, cam la fel am simtit si pentru tine, te-am stimat, te-am admirat pe prima pagina din Libertatea. Dar las-o mai usor cu trollingul. N-ai stiut sa-ti inchiei cariera bine, macar mori cu demniatate. Lasa-ne sa te respectam in continuare.

Siii, premiul special jegul de sub unghie se duce catreee … Catalin Tolontan. Care s-a apucat si el sa barfeasca un pic ca orice vecina. Dar evident inainte de meci, ca dupa nu ar fi avut succes. Ca d-asta sunt jurnalistii sportivi, sa isi dea cu parerea despre politica.

Iar am scris mult si probabil n`o sa citeasca nimeni. Oricum, daca inca nu v-ati prins, imi place boxul. Din nou: Bravo Lucian !

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: