Când nu vine autostrada la tine, te duci tu la autostradă

By | February 22, 2021

Am primit un comunicat de la eMAG despre evoluția parcului industrial de la Joița. Adică a depozitului nou, inaugurat în 2018.

N-am putut să nu remarc fraza asta:

Ca parte a acestei inițiative, eMAG a finalizat deja o serie de lucrări de infrastructură de care vor beneficia atât reprezentanții comunității locale, cât și investitorii care se vor alătura în viitor proiectului.

Astfel, eMAG a realizat prin investiții proprii conexiunea dintre autostrada A1 și drumul județean DJ 602. Proiectul a creat și alte beneficii în zonă, rețelele de gaz și electricitate fiind extinse cu 2-3 km din punctele de racordare, astfel că proprietățile din apropierea eMAG au acces facil la aceste utilități.

Prin 2017, când încă erau în depozitul vechi, cel de până în Ciorogârla, țin minte că CEO-ul eMAG spunea că au capacitatea de a organiza un Black Friday dublu ca mărime, doar că sunt limitați de transport. Că încarcă tirurile în 4-5 minute și apoi se uită la ele cum stau jumătate de oră în coloană pe A1.

Depozitul vechi ajunsese la 100.000 metri pătrați de stocare. Suprafața terenului din Joița are 290.000 metri pătrați, iar centrul logistic ocupă acum 130.000 metri pătrați din ea.

Cam despre asta e vorba în business-ul eMAG. Nu vine autostrada la mine? Îmi fac eu autostradă. Nu se întâmplă X? Fac eu să se întâmple, nu aștept să pice din cer.

Sigur, ați putea să spuneți că “e ușor să faci asta când ai de sute de milioane de euro în bancă.“. Dar părerea mea este că nu ajungi să ai sute de milioane de euro în bancă așteptând să se întâmple lucruri. Sutele de milioane sunt o consecință a faptului că pui mâna și faci treaba și nu aștepți să îți rezolve alții problemele.

Dacă admir eMAG pentru un lucru, este acest stil de “get shit done“.

Acum Iulian Stanciu ar putea să se laude că a făcut mai mult de 1 metru de autostradă. Dar bănuiesc că el vrea să facă business, nu circ și like-uri pe Facebook 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Când nu vine autostrada la tine, te duci tu la autostradă

Spune-ți și tu părerea: