Cât crezi că ai rezista fără smartphone?

By | December 21, 2015

Smartphone-ul începe să îl înlocuiască încet dar sigur, iar spre deosebire de computer, telefonul are marele avantaj că este mult mai personal, nu trebuie să îl împarți cu nimeni. Ştiu că în anul 2005 îmi dojeneam un prieten pentru că a ales să-și cumpere un telefon, un Sony Ericsson K750i, deși nu avea încă PC. Mie mi se părea de neconceput să ai atâția bani și să îți cumperi un telefon înainte să ai computer. Acum polii sunt inversați.

Câți dintre noi nu avem telefon mai scump decât laptopul? Am prieteni care țin laptopul pe post de bibelou și care folosesc exclusiv telefonul. S-a întâmplat să treacă zile fără să aveți chef să deschideți PC-ul? Sunt covins. Dar vă puteți gândi când a fost ultima dată când nu v-ați atins de telefon pentru o zi întreagă? Eu nu. Chiar și în vacanță, pe vârful muntelui, unde nu aveam semnal, tot îl mai aprindeam din reflex încercând să storc ceva de la el.

Problema este că pe măsură ce devenim din ce în ce în ce mai dependenți de el, pe atât ne este mai greu să ne lipsim de telefon. Eu fac poze cu el, filmez, editez pozele, iau notițe, scriu articole întregi în Evernote pe care apoi le periez și le public aici, îmi organizez activitățile pentru ziua următoare și îmi pun remindere pentru diverse evenimente la care trebuie să particip, Îl folosesc pe post de lanternă, ceas deșteptător, telecomandă, navigație, termometru, pedometru, calendar și player muzical.

În aceste condiții, un drum cu telefonul până în service devine un coșmar. Cum să stai două săptămâni fără toate aceste funcții? Cunosc oameni care au preferat să rămână cu telefonul parțial defect pentru că nu s-au îndurat să renunțe la el pentru două săptămâni.

Pornind de la această premisă, Media Galaxy lansează astăzi “Telefon la schimb“, un serviciu unic pe piață. Pentru a oferi clienților cât mai mult confort, aceștia vor primi un telefon la schimb pe parcursul servisării dispozitivului propriu. Reparația telefonului nu va dura mai mult de 15 zile calendaristice, iar telefoanele primite la schimb vor fi tot smartphone-uri, fără a se face o diferențiere în funcție de dispozitivul adus în service.

Serviciul mi se pare de bun augur și din alt punct de vedere. Pe lângă faptul că nu rămâi fără telefon două săptămâni, ai și posibilitatea de a testa un dispozitiv nou și de a ști mai multe despre un brand pe care poate altfel nu ai fi avut curaj să-l încerci. Cel puțin pentru mine, care-mi țin pozele, contactele și notițele în cloud, telefonul la schimb ar rezolva singura problemă care mai există. Şi poate cine știe, aș ajunge chiar să mă bucur că pot testa un telefon nou, așa cum o fac pentru review-uri.

Acest articol face parte din campania de promovare a serviciului “Telefon la Schimb” de la Media Galaxy.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

14 comentarii la “Cât crezi că ai rezista fără smartphone?

 1. vlad

  Laptop nu am avut vreodata. Dar pe desktop-ul actual am dat ~3500lei fara periferice si pe S4 ~1000lei.

  Am avut S4-ul in service 2 sapt si a fost naspa rau cu Acer-ul ala vechi. Imi venea sa il pocnesc zilnic.

  Reply
  1. Revo Post author

   Da, dar oare zilele în care folosești telefonul le depășesc pe cele în care folosești desktopul?

  2. Vlad

   Sunt un caz mai aparte. Dupa cum stii la mine, mu-ul e mereu pornit :))

   Telefonul il folosesc zilnic, calculatorul nu (cel putin cand sunt in concediu e si el)

 2. razorsbk

  K750i avea cea mai buna camera la vremea aia. isi luasem un prieten si nu imi venea sa cred ce poze poate sa scoata, il ajuta foarte mult ca avea blitz xenon.

  Reply
  1. Revo Post author

   Da, dar tovarășul nu avea pe ce să le vadă mai mari. Cunoaștem calitatea, eu aveam un k700i și cam lăcrimam după un k750i 😀

 3. Mihai

  Iar eu am avut un W810i de la Orange la un abonament cu optiune de net nelimitat la 4 Euro 🙂 Va dati seama ca nu depaseam 500 Mb/luna prin 2G. La capitolul poze in schimb, cred ca a avut cea mai buna camera de 2 Megapixeli pe care am vazut-o.

  Reply
  1. Revo Post author

   Tatăl meu a avut un W810i. Şi acum îl mai folosesc eu când vine vorba de activități mai dure. Şi sunetul este senzațional.

  2. Mihai

   De sunet uitasem. Au fost cele mai tari casti inEar pe care le-am avut, iar telefonul scotea un sunet senzational (cu mult bass cum imi place mie).
   La capitolul rezistenta bag mana in foc ca bate orice model de la Nokia 🙂 L-am scapat de la 5-6 m direct pe ciment. S-a desfacut in 3, l-am asamblat (clipsuri) si nu se cunostea ca a cazut. A mai mers vreo 2 ani

 4. Mihai

  Comentariul de mai sus trebuia sa fie reply la “razorsbk”.
  Revenind la intrebarea din titlu. As rezista, de rezistat, dar as prefera sa nu. Ultima oara cand am avut telefonul defect mi-a dat un amic imprumut un LG G2 Flex. Era mai bun decat al meu asa ca m-am bucurat de experienta cat timp l-am avut defectpe al meu.
  Si eu imi tin tot in cloud si imi este foarte usor sa resetez telefonul (daca mi se pare ca nu mai raspunde cum trebuie) sau sa il inlocuiesc cu unul nou.
  Din cate stiu (Este posibil sa ma insel si oricum am vazut ca dadeau doar “feature phone”) Orange ofera un astfelde serviciu prin Care Center la predarea telefonului defect in service.

  Reply
  1. Revo Post author

   Da, și Orange fac asta, dar dintre magazinele online/offline doar Media Galaxy as far as I know.

 5. Dan Pavelescu

  Eu probabil sunt un fel de Gică Contra – comparativ cu Marius. Urăsc telefonul și în general toate jucăriile portabile. Din punctul meu de vedere, telefonul e telefon (e drept, util când ești departe de computer, util să faci o poză “la minut”, util că-l poți folosi ca lanternă), laptop-ul e doar pentru deplasări, iar instrumentul de bază rămâne PC-ul. Unu’ din ăla țeapăn, old school, de neam prost 🙂 Cele jdemii de funcții alte telefoanelor, brățărilor dăjtepte, a ceasurilor și mai deștepte – mă lasă rece. Probabil că Marius citește dezamăgit ce am scris și își spune în gând că sunt bătrân și gras 🙂

  Reply
  1. Revo Post author

   Nu, nici eu n-am zis că iubesc să fac toate lucrurile de pe telefon. Ba chiar mi-e silă să scriu sau să formatez un text mai lung. În continuare folosesc laptopul foarte des, dar devenim o specie pe cale de dispariție. Sper că într-o zi va fi mai ușor să folosim smartphone-ul, îmi place foarte mult ce face Continuum de la Microsoft. Cât despre gadgeturi … ce pot să zic, eu tocmai mi-am cumpărat becuri și lumânări cu bluetooth 🙂

Spune-ți și tu părerea: