Câteva fotografii din prima zi prin Basel

By | March 19, 2016

Ieri am ales să vizităm un pic orașul și complexul expozițional de afară. Ne-am descurcat destul de rapid cu transportul în comun. Am luat un autobuz de la aeroport până la gară, și de acolo ar fi trebuit să luăm un tramvai către Baselworld.

basel-1

Doar că vremea a fost atât de frumoasă încât am ales să mergem pe jos 30 de minute. N-a fost greu să găsim complexul, drumul cel mai scurt de la gară până la Baselworld este marcat cu stegulețe, deci tot ce a trebuit să facem a fost să le urmăm.

basel-4

Ne-am bucurat că am ales să mergem pe jos. Orașul este foarte curat și liniștit, genul de oraș în care mașinile opresc cu 50 de metri înaintea trecerilor de pietoni, ca să ne te simți stresat în timp ce traversezi.

basel-5

Complexul este imens, așa cum ne așteptam deja. Practic, cea mai aglomerată zonă din Basel era chiar în fața intrării. Iar tramvaiele, majoritatea colantate în întregime cu numele vreunui brand, au stație chiar acolo.

basel-6

Pe drumul înapoi către gară am ales altă rută. Cred că stegulețele fac orice oraș să arate mai bine.

basel-11

Şi vapoarele. Da, și vapoarele înfrumusețează 🙂

basel-19

Şi o primărie roșie 🙂

basel-21

Ne-am întors la gară și încercam să găsim un tren către Rodersdorf, o localitate la 30 de km de Basel. Doar că varianta cea mai rapidă a fost … un tramvai. Care a ajuns la destinație la fix 19.47. Cu precizie elvețiană aș putea spune.

Mâine mergem la târg. The best is yet to come 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Câteva fotografii din prima zi prin Basel

Spune-ți și tu părerea: