Câteva repere despre baterii externe pentru smartphone

By | February 11, 2015

Prin septembrie anul trecut am cumpărat un acumulator extern Myria de la Altex. Are 8400 mAh și a costat în jur de 40 de lei. Am văzut că a generat foarte mult interes, poate și din cauza culorii și că sunt mulți interesați să-și cumpere unul, dar nu știu ce să aleagă.

2014-08-18 16.08.11

Ideea principală este că o baterie externă de 4.000 mAh este puțin probabil să încarce de două ori o baterie de telefon de 4.000 mAh. Şi dacă se întâmplă asta nu înseamnă neapărat că bateria externă este proastă sau că nu este de capacitatea care scrie pe ea. Asta se întâmplă pentru că transferul nu se face 1:1, deci se mai pierde energie pe parcurs. Așadar, cumpărați o baterie (ieftină) de vreo 3 ori mai mare dacă vreți sa încărcați telefonul de două ori din ea. Bateria asta îmi încarcă telefonul aproape de două ori, a doua oară se oprește pe la 60%. Încărcarea durează cât durează în mod normal de la priză.

2014-08-18 16.08.46

Alt factor ar fi mărimea. Sunt și baterii mai mici, care transferă energia mai eficient, dar sunt și mai scumpe. Voi decideți cum o s-o purtați după voi. A mea e cât un mouse să zicem, dar am luat-o din start ca s-o car în ghiozdan, deci nu mă incomodează. Voi poate vreți una s-o țineți în buzunarul de la cămașă.

2014-08-18 16.10.27

Last but not least: prețul și firma. Pentru 10$ se găsesc baterii de 8-9.000 mAh pe eBay, la chinezi. Mie mi s-a părut o idee bună să dau 40 de lei pe ea și s-o am a doua zi, nu peste 3 săptămâni. Un exemplu de firmă care face baterii bune este Momax. Dar vă ia un pic durerea de cap când vedeți cât costă una de 8.400 mAh de la ei, nu? 😀

Decât sa dați banii pe un Momax, mai bine vă luați un wi-fi mobil cu tot cu baterie. Şi nu uitați, puteți folosi bateria externă pentru cam orice are un port USB, nu vă limitați doar la telefon sau tabletă.

baterie_externa

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

6 comentarii la “Câteva repere despre baterii externe pentru smartphone

  1. razorsbk

    Eu am de la xiaomi de 10.4Ah și am dat pe ea cam 24$.crrd ca e cea mai buna alegere. Celule de calitate LG, randament de transfer 92%, calitatea construcției foarte buna. Îmi încarcă Nexusul de 5 ori. Are input și output de 2A. păcat ca Nexus 4 nu are quick charge, și se duce maxim la 1,2A.

    Pun și link cu câteva poze cu al meu:
    http://imgur.com/a/ZZDbZ

    Reply
  2. Mircea

    Foarte bune sunt și cele Anker (am citit, nu am testat).
    Eu am una Lenovo de 5000 mAh, e foarte bună. Am mai luat din OMV un Noontec Polo II, e acceptabilă. Încarcă un LG G2 de 1.5 ori (telefonul pornit, utilizare minimă în timpul încărcării).
    @razorsbk Ai un link pentru Charger Doctorul ăla? 😀

    Reply
    1. revo Post author

      Da, să știi că și pe mine m-ar interesa jucăria aia 😀

  3. Cristi

    Si eu recomand ANKER. Personal folosesc una de 6400 mAh si una de 12000 mAh si sunt foarte multumit. Se gasesc in magazinele online.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: