Ce măsuri de precauție v-ați luat?

By | March 13, 2020

Având în vedere că numărul de cazuri de Covid-19 este în continuare în creștere, noi ne-am luat câteva măsuri de precauție.

Provizii

În privința cumpărăturilor, nu am exagerat. Am cumpărat ceea ce am fi mâncat oricum, dar în cantitate ușor mai mare (să zicem un +20%). Paste, orez, mălai, linte și semințe de chia (nu subestimați puterea lor nutritivă) avem stocuri suficiente, așa că am luat câteva conserve de porumb, fasole și roșii pasate. Nu am cumpărat făină, pentru că noi folosim un pachet de făină pe an. De altfel, raftul cu făină de la Carrefour Băneasa arăta așa:

În frigider avem brânză, cașcaval, lapte, iaurt, ouă și alte chestii care îmi scapă acum. Nu am cumpărat mezeluri, pentru că oricum nu consumăm în mod normal. Tot în frigider avem o sticlă de 750 ml de Tuborg Christmas Brew, pe care o tot păstram pentru o ocazie bună. Și că tot vorbim de lichide, avem vreo 10 litri de apă plată. Nu am luat mai mult, pentru că avem o cană Brita și la nevoie putem bea de la chiuvetă.

Prin congelator avem 2-3 caserole de pui, și o bucată mai mare de carne de porc, dar am cumpărat și niște cod și câteva pungi de legume congelate. Sunt convins că în caz de nevoie, vom găsi în congelator mâncare încă de pe vremea dacilor.

Dulapul cu snack-uri este plin cu alune, mieji de semințe, migdale, nuci, cereale, biscuiți, porumb de floricele, care este necesar pentru a rezista la maratoanele de pe Netflix și câteva batoane de rom tricolor (că doar ne pregătim de senzații tari românești). Și că tot veni vorba, avem și câteva “eugenii” autentice, din cele cu ambalaj galben. We die like real romanians!

Produse de igienă

Am avut întotdeauna un stoc mare de produse de igienă pentru că este ușor să le cumperi în cantități mari și nici nu expiră. N-am cumpărat în plus decât mai multă hârtie igienică (24 de role față de 12).

Medicamente

Aici situația este foarte simplă. Alice este manager pe dulapul cu medicamente și cred că avem destul de multe stocuri cât să ajutăm și spitalele la nevoie. Din fericire nu suntem dependenți de vreun medicament. Singurul lucru pe care l-am cumpărat a fost un termometru corporal, că n-aveam. Nu am găsit pe nicăieri gel dezinfectant, așa că în caz de nevoie vom folosi spirt. Da, știu că există o dezbatere cu privire la eficiența spirtului în fața virusului, dar cred că-i mai bine decât nimic.

Nu cred că vom ajunge să avem nevoie de radio pe baterii, pături termice și lanterne.

Proceduri

Săptămâna aceasta ne-am limitat toate ieșirile și întâlnirile care nu erau necesare. Eu m-am spălat bine pe mâini după ce am avut contact cu o persoană nouă, m-am spălat bine și când am ajuns acasă, înainte să fac orice altceva. Am dezinfectat și mouse-ul și tastatura, casa de marcat și mânerele ușilor de la birou. Oricum mergeam la muncă cu mașina în mod normal, așa că săptămâna trecută nu am stat nici în STB nici în metrou. Alice lucrează de acasă, iar de săptămâna viitoare cred că voi face și eu același lucru.

În concluzie

Deocamdată cele de mai sus le-am considerat lucruri normale și foarte ușor de pus în practică. Nu consider că am făcut mari sacrificii și nu am intrat în panică. Nu îmi este frică efectiv de virus, iar măsurile acestea le-am luat pentru că nu vrem să contribuim la răspândirea virusului, mai ales către persoanele în vârstă. Dacă ar fi să aleg lucrul care mă sperie cel mai mult este subdimensionarea și ineficiența sistemului nostru medical (de care oricum eram speriat mai de mult). Mă tem că în cazul unei urgențe de altă natură (un accident vascular, un accident de mașină, un copil cu probleme), spitalele să nu fie pline de pacienți cu coronavirus și să ridice din umeri.

Așadar, vă recomand să fiți precauți. Nu neapărat pentru voi, ci pentru binele general.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

5 comentarii la “Ce măsuri de precauție v-ați luat?

  1. Dragos

    La fel ceva in plus fix din ce am fi cumparat oricum, dar fiind patru in casa am reusit sa facem micuta noastra camara de apartament plina bine de tot.
    Lapte 1 bax de 12 am luat din cel de care nu cumparam de fel dar l-am dublat cu doua pungi mari de Nestle CornFlakes cu miere (prefelatele noastre ce le terminam o punga la 2-3 luni acum avem destul pentru pana la vara)
    8 conserve si 2 sticle de ulei Floriol, o punga de orez, o punga de zahar sa fie, 8 pungi cu eugenia clasica (alea galbene bune ca tot consumam periodic, am zis ca de plictiseala in casa la filme se vor consuma, iar daca trece totul oricum se mananca pana in vara), cateva casolete cu pui, ton, somon. 5 pizza congelate diferite una de alta (o sa fie o surpriza placuta la copii cand o sa facem pizza noastra din prostiile astea dar zic ca o sa fie distractiva izolarea asa). Avem cate 1-2 pungi de alune, chipsuri. Cu siguranta borcanele de zacusca de la mama + dulceata facuta de noi in ultimi 2-3 ani din care tot raman borcane va fi de real succes. Si cireasa de pe tort sa fiu in asentimentul conationalilor mei am luat si eu 5kg de faina pentru ca vreau sa invat sa fac gogosi, poate incercam sa facem focaccia si cu siguranta cat avem oua voi face clatite

    La fel cu medicamentele nevasta este responsabila.
    Desi sunt in firma privata (tu ma cunosti ca ai trecut pe la mine) am dat liber de azi celor trei colegi pe perioada nedeterminata in acest moment (poate cu noroc pe 30 aprilie revenim la treaba, daca nu mai tarziu in aprilie). Salariul i-am asigurat ca o sa le vina in continuare pe card chiar daca nu vor fi la munca

    Reply
    1. Revo Post author

      Noi consumăm o sticlă de ulei de floarea soarelui pe an. Tocmai ce am trecut la una nouă, deci we’re good 🙂 . Pentru pizza, dacă tot stați acasă, vă recomand să încercați rețeta asta: https://youtu.be/n-VRntrbypI . Este foarte ușor de făcut și mi se pare relaxant să frămânți coca și foarte rewarding să vezi apoi cum crește.

      După ce am scris articolul am anunțat și eu că punem pauză la activitatea de la firmă, cel puțin pentru săptămâna viitoare. Noi dezinfectam destul de bine și aveam deja luate măsuri de precauție, dar avem flux măricel de clienți și ne-ar fi fost greu să facem o trasabilitate în caz că se întâmpla ceva. Better safe than sorry.

  2. Cozmin

    Nimic cumpărat, frigiderul aproape gol, ca de obicei. Pentru fiecare zi cobor la Mega la 50m de casa și iau doar ce urmează să măncăm pe ziua în curs. Nimic extra în igienă, care se presupunea ca o avem cu toții cu sau fără noi virusuri pe piața. Blocul are apa plata potabilă filtrata de la subsol, în rest, noi sa fim sănătoși, isteria aprovizionarilor și a haosului în general e un romanism ce se manifesta cu fiecare data în care i se oferă ocazia, în mare măsură și din cauza psihologiei maselor și sindromului de turma. Noi sa fim sănătoși.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: