Ce televizor să-mi cumpăr?

By | November 18, 2014

V-am spus frustările mele legate de Smart TV-uri. A fost posibiă miniaturizarea tehnologiei într-atât încât să avem într-un telefon putere de procesare mai mare decât într-un computer întreg. Şi cu toate astea, în cazul Smart TV-urilor, în care ai spațiu să bagi și o roată de hamsteri, nu suntem în stare să punem un procesor care să le facă să se miște fluid prin meniu. Asta fără ca prețul TV-ului să-l depășească pe cel al unui smartphone decent. Să spunem 2.000 de lei.

Am tot așteptat ca Smart TV-urile cu Android să răstoare piața. Însă va mai dura ceva. Deocamdată doar cei de la Philips au înțeles ce îmi doresc eu de la un televizor. Însă ei nu au destulă tracțiune. Iar ceilalți producători sunt preocupați deocamdată să-și recupereze investiția din sistemul lor propriu de operare. Când va intra și Samsung pe felie, lucrurile vor deveni interesante.

Până vor ajunge Android TV-urile la prețuri decente, cred că am timp să-mi cumpăr un TV nou și să-l și cobor în bernă când îi va sosi timpul. Am decis să cumpăr un Smart TV, cu toate că mulți are recomanda mai degrabă un televizor normal. Nu sunt dispus să dau mai mult de 2.000 de lei pe el și nu vreau să fie 3D. M-am oprit la cinci opțiuni și le prezint în ordinea preferințelor. Cu plusurile mai întâi și apoi cu minusuri:

1. Samsung 40H5500 – 101 cm – 1.900 lei

Samsung sunt recunoscuți pentru posibilitățile pe care le oferă Smart HUB-ul lor. Aș spune că dintre toate celelalte TV-uri, este sistemul de operare cel mai bun. Prin review-uri am văzut că stă bine și la calitatea imagini. Oricum, per total are cel mai mare scor. Nu mi-a plăcut însă că meniul se mișcă greoi și parcă pictogramele sunt un pic cam copilărești. Are motion rate de doar 100Hz și diagonala cea mai mică dintre toate.

2. Sony 40W605 – 102 cm – 1.900 lei

De fapt intrasem în magazin pentru acel Samsung și am ajuns să mă uit și la acest Sony. Mi s-a părut imaginea mai bună, dar asta e greu de comparat, depinde de setările făcute în acel moment pe TV. Motion rate de 200 Hz. Mi-a plăcut că meniul de Smart TV era mai sobru și se mișca excelent. Însă era și mai sărăcăcios decât la Samsung. Are cele mai mici difuzoare, doar 8W

3. LG 42LB630V – 106 cm – 1.900 lei

webOS-ul de la LG mi se pare foarte bine gândit. Îți poți aranja pictogramele între ele și mi se pare de bun simț faptul că meniul nu îți ocupă tot ecranul, ci doar partea de jos. Încă o chestie ineteresantă: are panel IPS. Diagonala este mai măricică și meniul se mișcă bine. Ca minusuri: motion rate de doar 100 Hz. Şi un design absolut oribil, cu proptelele alea sub el.

4. Panasonic TX-42AS650E – 106 cm – 2.000 lei

Are panel IPS și o chestie care mă bagă la idei: motion rate de 1200 Hz. Nu înțeleg de unde se obțin cei 1000 de Hz în plus și dacă chiar sunt reali. Alt lucru bun ar fi că vine în pachet cu două telecomenzi: cea smart – cu touch – și cea normală. Are și 5 ani garanție. Are și 3D, dar v-am spus, nu-mi pasă. Meniul se mișcă greoi și nu prea simt o înclinație către Panasonic pe segmentul de TV-uri în momentul de față.

5.  Philips 42PFH6109/88 – 107 cm – 1.800 lei

L-am adăugat și pe el mai mult din cauză că am fost fan al TV-urilor Philips. Însă cele de acum nu mi se pare că se ridică la rangul celor de acum 10-15 ani. Este singurul pe care nu l-am văzut în magazin. Are cea mai mare diagonală, difuzoare de 20W și 5 ani garanție. Acest model cu 3D, costă mai puțin cu 100 lei decât modelul fără 3D de la eMAG. Este chiar cel mai ieftin. Din păcate și Philips are probleme cu meniul care se mișcă greoi.

Nu știu de ce, dar sunt tentat să aleg Samsung. Voi ce părere aveți? Mai ales legat de motion rate și de panelul IPS. Oare cele care nu au panel IPS, au TN. Sau acela se folosește doar la monitoare pentru PC? În final, accept și un răspuns care conține doar o cifră de la 1 la 5 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

10 comentarii la “Ce televizor să-mi cumpăr?

  1. Sergiu

    Am doua televizoare cu start TV, de la Samsung. Unul scump, luat acum 2 ani și ceva, luat ca shaorma cu de toate, de vreo luna a început sa aibă probleme cu display-ul, câteva linii verticale aproape insesizabile la început care apoi ajung sa te enerveze major, mai ales la cati bani am dat și bineînțeles capacul este ieșit din garanție. Ma gândesc serios sa nu mai continui relația cu Samsung de acum încolo, voi merge probabil pe un brand care are istoric în special cu TV uri care sa tina mai mult de doi ani

    Reply
    1. revo Post author

      @Sergiu, am un coleg care a pățit același lucru cu o plasmă LG de 170cm, ultra-high-end. La 2 minute după ce a ieșit din garanție, i-au apărut două dungi verticale pe ecran.

    2. revo Post author

      @Ciprian, Samsung nu are nimic față de grei precum Sony sau Philips…

    1. revo Post author

      @Ovidiu, da, știu că Samsung stă mai bine decât ceilalți la aplicații and stuff. Tocmai d-aia înclin spre ei …

  2. Cojo

    Eu am un 42lb5800 de la lg, sunt f multumit de el pentru banii pe care i-am dat, in plus asta are un singur picior pe mijloc dar simti lipsa telecomenzii smart care nu e inclusa in pret

    Reply
  3. Cristian STUPARIU

    Gândește-te la ce vei folosi mai mult, ecranul (imaginea) sau meniul.
    Eu eram între Samsung și LG. Dar, fiindcă Samsung a ieșit mai ieftin, m-am ales cu el. Vorbim de seria 6000 la 48 inch. Şi mai are un avantaj, fiind un un device foarte vândut are suportul pe măsură.

    Reply
  4. dintre-noutati.blogspot.com

    I-ați un dongle (un stick cu android pe hdmi)! Sau un Android TV! nu merită să bagi 2000 lei într-un SMART TV! Arunci banii pe fereastră! Sau poate unii n-au ce face cu ei? Donează-mi-i dacă n-ai ce face cu ei! Știi unde mă găsești, îți dau cont de bancă sau PayPal…

    Reply

Spune-ți și tu părerea: