Cinci funcții noi la Note 5 și Galaxy S6 Edge+ și o decizie ciudată

By | August 14, 2015

Aseară, Samsung a organizat în România un eveniment concomitent cu prezentarea Note 5 și Galaxy S6 Edge Plus la nivel mondial. Surpriza a fost că la finalul prezentării am putut să vedem unul dintre telefoane. Deocamdată doar Galaxy S6 Edge+, pentru că Note 5 nu va fi adus încă și nici nu se știe dacă va fi comercializat și la noi în țară.

lansare-galaxys6edgeplus-1

Galaxy S6 Edge+ arată ca și cum Note 4 și cu Galaxy S6 Edge ar fi făcut un copil. E mai măricel față de S6 Edge, însă este mai îngust și evident, mai rotunjit decât Note 4. Mi se pare că stă mult mai bine în mână în primul rând din cauză că este mai îngust. Cel puțin față de telefonul meu, un Note 3 care uneori se dovedește într-adevăr cam lat, se simte diferența. În ceea ce privește specificațiile, sunt la fel ca la Galaxy S6 Edge, diferă doar dimensiunea ecranului, bateria de 3000 mAh și prezența a 4 GB RAM în loc de 3.

Cele 5 funcții disponibile atât pentru Note 5 cât și pentru Galaxy S6 Edge+ pe care Samsung a pus accent sunt următoarele:

Fast Wireless Charging – Telefonul se va încărca wireless în 120 de minute. Rămâne acum de văzut și cât costă noul încărcător wireless, eu nu sunt dispus să dau mai mult de 100 de lei pe accesorii.

galaxy-s6-edge+_accessories_kv

Transmisie video live – Direct din aplicația de cameră se poate transmite live pe Youtube. Pentru mine mi se pare o funcție utilă, de exemplu aș putea să vă arăt cum este la un eveniment mișto. Însă sper să nu se apuce copiii să stea 2 ore cu telefoanele în mână pe la concerte.

Samsung Pay – Partea mișto este că spre desebire de soluțiile NFC deja existente de la Apple și Android, aceasta va funcționa cu orice POS care acceptă carduri. Din păcate noi n-avem încă payWave, d-apăi SF-uri d-astea.

galaxy-s6-edge+_samsung-pay_wide-acceptance1

OIS pentru video – Stabilizare optică pentru clipuri, nu doar pentru poze. O funcție care la alte telefoane exista mai de mult.

S pen și tastatură – Au mutat butonul de la baza stylus-ului în capăt ca în cazul pixurilor însă S Pen-ul nu este disponibil decât pentru Note 5. Opțional, acum au o tastatură Qwerty care se atașează la baza telefonului. Vor mai câștiga câțiva manageri conservatori cu ea dar mie mi se pare greu de folosit.

galaxy-s6-edge+_accessories_keyboard-case

Dacă ar fi să aleg și niște lucruri care nu-mi plac ar fi faptul că spatele atrage amprentele la foc automat și bateria mai mică decât la Note 4. E adevărat, e cu doar 200 mAh mai mică, însă eu mă așteptam la o baterie mai mare, nu la una mai mică. Samsung pare să pună accentul mai degrabă pe încărcări mai dese decât pe autonomie mai bună. De asemenenea, chiar dacă pentru mine nu prea contează, cele două telefoane nu au versiune de 128 GB, slot de card sau baterie detașabilă.

Galaxy S6 Edge+ este deja disponibil la precomandă la Vodafone, împreună cu un Clear View Cover cadou. În restul magazinelor va fi disponibil începând cu 4 septembrie.

În final, ca bonus, Samsung a prezentat și un mic teaser pentru Samsung Gear S2. Încă un ceas, rotund de data aceasta. Mă tot uit la design și sunt curios ce părere au cei de la Swatch despre el.

Sursă foto: The Verge

Dacă mai aveți curiozități despre telefoane, lăsați un comentariu. Am încercat să fiu cât mai succint în articol 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: