Cine este Karl Breitner ?

By | March 8, 2013

Spre rușinea mea, recunosc că eu nu știam cine este acest domn până acum 2 saptămâni. L-am întrebat pe mai marele pasionat de ceasuri din familie și nici el nu știa. Se pare că domnul Karl Breitner s-a născut în 1851 și a fost fiul unui nobil englez. Având acces la o educație aleasă, a construit singur un ceas la vârsta de 17 ani pe care l-a prezentat la clubul inventatorilor din Londra.

Tatăl său a fost plăcut impresionat, i-a cumpărat materiale de calitate și în scurt timp Karl a început să producă ceasuri pentru toată nobilimea din sudul Angliei. A plecat în Franța, a terminat școala de mecanică și artă din Sorbona iar în timpul serviciului militar s-a remarcat și în domeniul navigației dar și ca inginer șef în fabrica de avioane.

E inutil să spun că în final și-a făcut o fabrică de ceasuri, nu ? Îmi place că toată experiența căpătată de el în domenii atât de variate a investit-o în producția de ceasuri. Dacă facem un calcul, primul lui ceas a apărut în anul 1868, la doar 15 ani după primul Tissot. Deci este o marcă destul de prestigioasă. Şi totuși cum de nu am auzit de ea ? Eh, uite că înveți câte ceva în fiecare zi.

Când am auzit prima dată numele ceasului mi-am zis că sigur intră în categoria ceasurilor accesorii și atât. Îmi imaginam un mecanism chinezesc sau în cel mai bun caz un Miyota. Nu este așa. Karl Breitner chiar face ceasuri ! Mecanismele folosite sunt ETA sau Ronda ( doi mari producători de mecanisme din Elveția, intrăm altă dată în discuția asta).

În România, topceas.ro este unic distributior pentru aceste ceasuri (să mă corectați dacă greșesc). Prețurile pentru un ceas Karl Breitner variază între 1000 și 9000 de lei iar mie mi-au căzut ochii pe un Karl Breitner Admiral Gold White. Pentru că nu am încă un ceas serios pe care să-l port la costum. Bine … și pentru că nu mi-ar sta rău cu un Valjoux 7750.

Așadar, dacă vreți o alternativă nu așa de mainstream la veșnicele Tissot, luați în considerare un astfel de ceas. Mie mi-a stârnit curiozitatea. Dacă în viitorul apropiat îmi va pica așa ceva în mână promit să-i fac o disecție ca la carte pentru a vă arăta mecanismul și un photo shooting în stilul celui cu Breitling.

karl breitner admiral img 1karl breitner admiral img 2 karl breitner admiral img 3

karl breitner admiral img 4karl breitner admiral img 5 karl breitner admiral img 6

reparatii ceasuri

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Cine este Karl Breitner ?

  1. Undisclosed

    Nu mai incercati sa facei promovare prin afiliere la ceasuri cu chinese movement 🙂 Dati un whois pe adresa celor asa-zisi Karl Breitner si veti vedea ca ownerul este de fapt un om de afaceri din UK care doreste sa fraiereasca lumea.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: