Consola de la Razer este un vis frumos dar …

By | January 10, 2015

Razer Forge TV este o consolă pe care compania americană vrea s-o vândă cu 100$. Se bazează pe platforma Android TV și ideea este că poate fi folosită pentru jocurile Android (neinteresant) și pentru ceva mult mai tare: streaming direct pe televizor, al jocurilor pe care le ai instalate pe PC.

razer_forge_lateral

Specificații: SoC Qualcomm Snapdragon 805, 2 GB RAM, un USB, un HDMI, un port Ethernet, wifi și Bluetooth.

Pe lângă cutiuța cu consola, Razer a mai lansat și niște periferice pentru ea:

Razer Serval este controller-ul și costă 80$. E făcut în parteneriat cu compania care a produs gamepad-ul pentru Xbox, deci este similar. Adițional, se poate monta un telefon deasupra lui. Are și butoane pentru Android.

razer_forge

Razer Turret costă 130$ și este un kit de tastatură+mouse foarte mișto. Pad-ul acela are un magnet în el și împiedică mouse-ul să alunece atunci când nu este folosit. Mouse-ul este un Orochi modificat, care are și slot USB, deci poate fi folosit și la PC.

razer_turret

Dar gândindu-ne la un scenariu de utilizare:

  • Consolă – 100$
  • Controller – 160$ – Că altfel n-are rost, dacă nu joci FIFA sau NFS în doi.
  • Kit tastatură+mouse – 130$ – Că nu o să pot juca toate jocurile doar cu contollere.

Şi uite așa am ajuns la un total de 390$. Asta la prețul din America. Probabil la noi se va mai adăuga ceva. Şi din păcate se ajunge la prețul unei console normale. Bine, avantajul ar fi că poți cumpăra consola “în rate”. Şi probabil poți folosi și altă tastatură+mouse dacă nu-ți permiți setul de la Razer.

Dar e bine că sunt din ce în ce mai mulți își concentrează eforturile în dezvoltarea consolelor ieftine. Aștept cu mare interes să văd la ce preț va ajunge Razer Forge la eMAG. Cine știe, poate 2015 va fi anul în care voi avea și eu prima consolă.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “Consola de la Razer este un vis frumos dar …

  1. Dan Pavelescu

    M-am jucat mai cu tot ce misca in domeniul consolelor (care se gasesc la noi). Daca vrei consola, ia-ti un xbox360, te va satisface multi ani de acum inainte..

    Reply
    1. revo Post author

      Bine, presupunând că ai cumpăra doar consola și un singur controller … parcă tot scump :))

Spune-ți și tu părerea: