S-a lansat Counter-Strike 2. Iată cu ce noutăți vine (și cum îl puteți juca)

By | March 23, 2023

Valve a lansat aseară “noaptea ca hoții” Counter-Strike 2. C.S:GO este cel mai jucat joc de pe Steam, dar după mai bine de 10 ani de când a fost lansat, avea nevoie de un refresh. Așa că sunt entuziasmat pentru CS2.

Ce este nou în Counter-Strike 2?

Smoke-urile par să fie lucrul cu care Valve se mândrește cel mai mult. În cs2, smoke-ul își va modifica forma, va umple spații, va reacționa diferit la scenarii diferite de iluminare și, cel mai important, se va modifica pe măsură ce se trage sau se aruncă grenade în el.

Acum sunt anumite hărți în CS:GO în care jucătorii petrec ore învățând să arunce smoke-urile în așa fel încât să blocheze pasaje din hărți și să obțină avantajul. Sunt hărți pe care este aproape imposibil să câștigi meciuri de la un anumit nivel în sus dacă nu ai 2-3 oameni în echipă care să știe cum să arunce un smoke.

Eu nu-s un mare fan al smoke-urilor (pentru că nu știu să le arunc 🙂 ). Cred că odată cu update-ul la cs2, jocul va deveni și mai tacticizat. Și mai rapid. Nu mai poți bloca o complet cealaltă echipă timp de 18 secunde dacă își pot crea o gaură prin smoke prin care să treacă.

Și ca efect secundar, probabil ne vor trebuie procesoare mai bune.

Tick rate-ul nu va mai conta?

Tick-rate-ul este frecvența la care un server procesează informația din joc. Tick rate mai bun înseamnă că jucătorii primesc informația mult mai rapid. Tick rate-ul este responsabil pentru acele momente în care fie ai impresia că ai tras exact în capul adversarului, dar acesta nu a murit, fie ai tras cumva în spatele unui jucător în mișcare, și acesta a luat headshot. Acest lucru se întâmplă din cauza unei desincronizare între momentul în care apeși tu pe buton și momentul în care serverul preia informația.

În CS2, Valve spune că tick rate-ul este puternic îmbunătățit, prin adăugarea unor “sub-ticks”. Adică au îmbunătățit arhitectura serverelor astfel încât un interval dintre două tick-uri a fost împărțit în mai multe intervale mai mici, pentru mai multă precizie. Nu au spus exact cum au făcut asta, așa că va trebui să vedem în practică.

Hărți îmbunătățite

Așa cum era de așteptat, hărțile au fost îmbunătățite. La cele clasice (*cough* dust2) pare că au aplicat doar un mic facelift. La altele, precum nuke, au schimbat mai multe, altele au fost reconstruite de la zero. Rămâne de văzut ce oportunități creează noile hărți.

Skin-urile din CS:GO vor fi disponibile în CS2

Valve spune că tot inventory-ul actual din CS:GO va fi portat în CS2. De la tatuaje, până la skin-uri de jucători și arme.

Altceva?

Bineînțeles, efecte video mai bune, mediu înconjurător mai responsive, UI îmbunătățit și #doamneajută, procesarea audio îmbunătățită. Aici era una dintre marile probleme, la care CS:GO încă suferea. Sunt multe hărți pe care este aproape imposibil de înțeles ce se întâmplă doar pe baza sunetului, dacă nu ești un connaisseur. Cel mai bun exemplu este nuke, pe doar pe baza sunetului nu-ți poți da seama dacă bomba se plantează sus sau jos.

Când se lansează CS2 oficial?

Valve spune că CS2 se lansează oficial în această vară, fără să precizeze o dată sau măcar o lună de lansare. Deocamdată este doar disponibil în varianta “Limited Test”.

Cum poți juca CS2?

Pe principiul “nu ne suna tu, te sunăm noi”, jucătorii selectați de Valve vor primi o invitație în CS:GO pentru a încerca CS2. De acolo doar dai “enroll” și Steam începe să descarce jocul.

Valve nu a dat prea multe detalii, dar spune că factorii care vor influența cine primește sau nu invitație vor fi: timpul recent petrecut în joc pe serverele oficiale Valve, trust factor-ul și “steam account standing”.

Vor fi mai multe etape prin care jucători noi vor primi invitații la noul joc. Așa că dacă vreți să încercați CS2 cât mai rapid, singurul sfat pe care vi-l pot da este să jucați în continuare CS:GO 🙂

Dacă vreunul dintre cei care citiți acest articol primește invitație, lăsați un comentariu.

În concluzie

Puteți citi mai multe detalii pe site-ul oficial Counter Strike 2. La prima vedere pare că CS2 este update-ul pe care mulți îl așteptau. Tot ce a prezentat Valve pare de bun simț și unele modificări vin chiar cu întârziere față de când erau așteptate.

Totuși, n-avem de unde să știm dacă jocul va fi un succes sau nu și dacă jucătorii de CS:GO vor migra către el. Să nu uităm că Valve a mai dat rateu și cu Counter-Strike: Condition Zero și cu Counter-Strike: Source, care nu au fost jocuri tocmai populare.

Rămâne de văzut.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “S-a lansat Counter-Strike 2. Iată cu ce noutăți vine (și cum îl puteți juca)

Spune-ți și tu părerea: