Cum a fost la Webstock (2016)

By | October 4, 2016

Am observat că față de anii trecuți, au fost mult mai multe persoane curioase, care m-au întrebat cum a fost sau ce s-a întâmplat la Webstock.

webstock-2016-2

Din păcate nu am ajuns la întâlnirea cu Marian Godină, am luat cursul discuțiilor puțin înainte de sesiunea despre blogging. Vali a vorbit despre câteva reguli în relația bloggerilor cu cititorii, iar Radu despre cum ar trebui să fie relația dintre bloggeri și agenții de publicitate. Chestii de bun simț, utile pentru cei care sunt la început de drum.

Surprinzător, sfaturile Luizei despre formele de asociere legale au născut cele mai multe pasiuni. Părerea mea este că nu există o rețetă aplicabilă pentru toți bloggerii. Cred că cel mai bine ar fi să descărcați ghidul juridic și fiscal pentru bloggeri dacă nu știți ce să alegeți între SRL și PFA. Sau ar mai fi a treia variantă: în puținele colaborări pe care le am, eu aleg contractele pentru drepturi de autor. Tot voi decideți ce este cel mai bine, în funcție de nevoile voastre.

Ne-am mutat apoi spre panelul de “Online Communication Trends” unde, deși lineup-ul era teoretic cel mai interesant (Mîndruță, Petreanu, Dana Rogoz, Adi Hădean, Buhnici), discuția nu mi s-a părut așa interesantă. Multe filozofări, multe glumițe, fără o direcție concretă.

webstock-2016-9

Personalitatea anului 2016 în România a fost aleasă Geanina Staicu-Avram de la JamilaCuisine.ro. Nu-i de mirare, are comunitatea cea mai numeroasă. Eu mă bucur pentru ea, site-ul e îngrijit, sunt multe rețete, clipurile video și pozele arată bine. Îmi imaginez că este multă muncă în spate. Dar pe viitor cred că sistemul de votare ar trebui regândit sau schimbat numele premiului.

webstock-2016-8

Restul câștigătorilor sunt:

Publishing: Coca-Cola #cokestream
Utility: #cei1024 – Zitec
Best Use of Photography: #Grolschchallenge
Blogging Campaigns: KFC – Revista liceului
Special Projects: BIZ – I’m a peasant
Bloggers’ Projects: #UnVlogPeZi – Mariciu.ro
Mobile Applications: Samsung ConverSam
Corporate Blogs: Blogul F64
Innovation: The Interactive Music Box – Băneasa
Best Brand on Instagram: Coca – Cola
Best Use of Video: Samsung AddWash

Cam așa a fost Webstock 2016. Pentru mine nu au fost multe noutăți, dar pentru bloggerii noi sunt convins că a fost utilă întâlnirea. Şi deși zona a fost super aglomerată, parcă mi-aș dori să văd mai mulți bloggeri noi.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: