Cum îți faci pașaport în anul 2017

By | May 30, 2017

Ar fi două variante. Cu programare online, peste o lună, sau să te duci direct la DRPCIV.

Noi suntem mai masochiști, așa că am zis să mergem la DRPCIV. Aici ai două lucruri de făcut: să stai la o coadă să plătești taxa pentru pașaport, și apoi să stai la încă o coadă (de ce nu?) să faci pașaportul. Ambele pe bază de bon de ordine.

Teoretic, taxa s-ar fi putut plăti în altă parte, direct în contul trezoreriei. Practic, deși este anul 2017, îți trebuie chitanță ștampilată. Așa că nu poți să plătești online și să vii cu OP-ul.

Planul corect ar fi să iei mai intâi un bon de ordine pentru coada de pașapoarte și apoi să te întorci și să stai la coadă la taxă (am fost norocoși că am știut asta). Așa am făcut, la ora 7.47 am luat bonurile 85-86, deși programul lor începe la 8.30. Ne-am întors la plata taxei, unde nu mergea sistemul cu bonuri de ordine. Nu știu la cât încep programul, noi am ajuns la 7.48 și erau deja vreo 30 de persoane la coadă.

Pe la 8.20 am plătit taxa și ne-am așezat la coadă la pașapoarte. Aici sunt 6 ghișee și programul prelungit începe de la 8.30 și se termină la 18.30. Great success!

Doar că nu. Din cele șase ghișee, doar trei funcționează. Pentru 20 de persoane aștepți cam 30 de minute, așa că pentru 80 ar fi cam 2 ore de așteptat. Doar dacă nu ești tăriceanu.

Pe la 10.30 ar trebui să termini. Hai că nici n-a fost greu. Aproape 4 ore de stat în picioare pentru un pașaport.

Destul de ok față de poveștile pe care le-am auzit pe aici. La înmatriculări te programezi online peste 2 luni sau stai 5-6 ore la coadă.

DRPCIV ar trebui ars din temelii, construit un pic mai încolo și apoi incendiat din nou. Doar zic.

UPDATE: În privința taxei, se poate plăti prin HomeBank și se acceptă documentul tranzacției. În privința cozii, mai mulți prieteni mi-au spus că pentru București, la Piața Amzei se rezolvă mult mai repede. Totuși, toată lumea este de acord că DRPCIV ar trebui incendiat 😀

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

7 comentarii la “Cum îți faci pașaport în anul 2017

 1. mario

  Inmatriculare:
  rezervare online – o luna si jumatate.
  direct acolo – (posibilitati) luat bon la ~8 (programul incepe de la 7:30), vreo 120 de persoane in fata. Un calcul de 50-60 / ora , am venit la 10:15. La 10:30 depunean dosarul.

  Oricum, deja e mai bine. Avem bon de ordine, programare online.
  Acum aproximativ un an te duceai si te puneai la coada la un ghiseu si spor … daca aveai ghinion ca cei din fata sa stea muuult timp, persoana de la ghiseu sa-si ia pauza fix cand erai tu la rand.

  Reply
 2. Ciprian

  Sau cauti o locati diferita de Pipera/Piata Romana, platesti taxa inainte la posta, te duci la 8:30, intri la 8:40 ai plecat 🙂

  Reply
  1. Revo Post author

   Nope, nu merge. Tot trebuie să te duci la ora 7.00 când deschid paznicii ușa, ca să iei bon de ordine cu un număr decent, să poți intra la ora 08.30 când începe programul la pașapoarte.

 3. Big T

  Mi-am facut pe 8 Mai la Piata Amzei. Programare online cu ~ 1 sapt inainte (deja incepea sa se aglomereze, presupun ca in martie-aprilie puteai sa o faci la 2-3 zile). Am ajuns cu 20 de minute mai devreme. Sa zicem ca daca era sa stau la coada, as fi stat cam 30-40 min.

  Taxa am platit-o inainte la posta. Am vrut sa fac transfer prin homebank dar nici la ING, nici la Raiffeisen nu ma lasa sa pun la detaliile de plata toate informatiile ce le cer ei, limita foarte mica de caractere.

  Reply
 4. Catutzi

  Programare online facuta in urma cu 3 saptamani pentru Pipera pentru cel mic. Platit taxa cu doar 3-4 zile inainte, cat sa-mi vina mesaj ca au ajuns banii la trezorerie (am auzit povesti cum ca trezoreria intoarce banii uneori).
  La ora 15.30 am fost la pipera cu mamica si piticul. Aveam programare la 15.50. La fix 15.50 am intrat desi mai era o tanti care isi pierduse randul inaintea noastra din cauza ca fusese la tigare.
  La 15.57 am iesit din camaruta magica.
  Ca puncte negative: a trebuit sa dau 3 ture prin cladire pana cand sa gasesc naibii ghiseul 7 online.
  Si inca ceva: foarte mare aglomeratia pentru inmatriculari/permise/pasapoarte; lume care sta pe jos, caldura.
  Dar da, a meritat sa programez peste 3 saptamani pentru 20 minute de pasaport.

  Reply
 5. Catutzi

  plata taxei online prin ing, am uitat sa specific. am completat la detalii doar numele celui mic si cnp-ul lui. a fost suficient.

  Reply
 6. Alexandra Popescu

  Eu mi-am facut astazi programare pentru maine. Deci 2018 pare a fi mai putin aglomerat ? Cu plata facuta la BRD din contul meu prin virament direct.

  Reply

Spune-ți și tu părerea: