Cum să cumperi un produs la cel mai bun preț

By | June 10, 2014

Ştiți probabil veșnicile discuții ce se creează în jurul prețului produselor. “Ha, săptămâna trecută era la același preț și acum e listat ca fiind la reducere!”, sau “Ia uite, e cu 50 de lei mai scump dar e marcat ca reducere”. Şi de regulă boala asta se accentuează și mai mult în noaptea de Black Friday. Ce-i drept, uneori au dreptate cei care afirmă asta. Alteori ori cred că este vorba și de variații ale prețului generate de prețul total al stocului și numărul de bucăți cumpărate de la importator.

Totuși, cum ai putea să te asiguri că la momentul respectiv cumperi produsul la cel mai bun preț? Cea mai bună soluție mi se pare folosirea tool-urile care arată evoluția prețului. PC Garage a implementat anul trecut o astfel de opțiune. Să presupunem că aș vrea să cumpăr un DSLR Nikon D5100 + un obiectiv 18-55 mm.

Evoluția prețului arată așa la PC Garage:

evolutie_pretDe aici trag concluzia că prețul produsului este constant în timp. Slabe șanse să mai scadă. Deci oricând ar fi un moment bun să-l cumpăr pentru că l-aș lua la același preț.

Recent, am găsit în comentariile unui articol de la Radu pe cineva care a făcut un tool similar pentru eMAG. Dacă la PC Garage puteați să fiți un pic paranoici și să spuneți că ar putea ei să manipuleze graficul, aici nu ar fi cazul. Tool-ul se numește xLei și îl găsiți aici. Deocamdată e disponibil doar pentru categoriile mari de produse (telefoane, tablete, aparate foto, etc), dar cel care l-a dezvoltat promite să se extindă. Să analizăm deci pentru același produs:

evolutie_pret2

Vedem că aici situația stă total diferit. Produsul este acum la cel mai bun preț, deci ar fi o idee bună să mă grăbesc să-l cumpăr. Dacă ar fi fost la 2.400 de lei, aș fi putut să aștept în speranța că scade la 1.900. A mai fost o dată la acest preț, deci sunt șanse să reapară. Şi cum un aparat nu e ceva urgent, merită să aștepți.

Altă idee ar fi să folosesc un comparator de prețuri cum ar fi price.ro în care sunt listate mai multe magazine. Dar eu recomand folosirea cu precauție al acestuia. Sunt multe magazine care apar cu produse listate la un preț incredibil de mic. În realitate, produsul nu mai este pe stoc de luni bune, iar ei vor spera să-ți vândă altceva odată ce îi contactezi pentru detalii. Sau pur și simplu sunt magazine care două luni mai târziu dau faliment și te pot lăsa cu garanția în aer. Așadar, nu credeți tot ce vedeți acolo.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

8 comentarii la “Cum să cumperi un produs la cel mai bun preț

  1. nicubunu

    1. sigur 5100 este acum la cel mai bun pret? ar putea sa mai scada totusi, tinind cont ca e un model vechi, cu 2 generatii succesoare existente pe piata
    2. nu stiu cum e la nikon, dar la canon garantia e data de producator si se face la service autorizat, deci nu prea conteaza magazinul de unde ai cumparat

    Reply
    1. revo Post author

      1. M-am referit la cel mai bun preț din istorie. Sigur că se poate să îi scadă pe viitor prețul.
      2. Ești sigur că toate magazinele dau garanție de producător la Canon? Unele aleg să cumpere de la alte magazine din afară și să ofere ele garanție “in house”. Cred că ar fi bun și un articol pe tema asta.

  2. Marius

    Salut, ce parere ai despre site-urile de Cashback? Iti returneaza un procent din valoare produsului cumparat.

    Daca imi permiti sa pun si site-ul meu – http://www.SellADeal.ro

    Reply
    1. revo Post author

      Mi se pare o afacere de bun simț pentru afiliați. Mă bătea gândul să-mi fac și eu unul mai de mult, dar acum sunt deja foarte multe. L-ai pornit de mult?

  3. Yamasha

    Depinde de unde il cumperi, unii au garantie la skin, altii nu. Totul e sa nu iti iei o mare teapa 🙂

    Reply
    1. nicubunu

      Asta e alta poveste decit ce se zicea in articol cu falimentul, daca factura sau provenienta marfurilor nu sint pe bune, ai pus-o.

  4. IndoielNick

    Price.ro? Adica info@price.ro? Adica aceiasi “meseriasi” care blacklist-eaza un IP RDS alocat de mai bine de o saptamana si nu mai raspund la niciu solicitare prin mail de deblocare?
    Aceeasi?
    Le-am dat nume, prenume, mail, telefon de contact pentru probleme. Zero response…

    Ce ma retine sa rezolv singur problema? Un restart de router. Sau un mic test pt. price.ro.

    Concluzia mea: un FAIL. Support inexistent, numar de contact pwla.
    Va doresc succes in rezolvarea viitoarelor probleme aparute, suportul e inexistent.

    P.S. Nici 0213136325 nu reactioneaza, Bogdan Boca ala indexat e de pomana.
    Concluzie: Next (Ignore All)….

    Reply

Spune-ți și tu părerea: