Cum scrii cu emoji pe un laptop cu Windows 10? ?

By | July 18, 2018

Nu sunt neapărat un fan al emoji-urilor, însă nici nu condamn folosirea lor. Cred însă că ar trebui folosite mai degrabă ca o “extensie” a mesajului, nu în locul lui. Nu de alta, dar au trecut mii de ani până să ajugem la acest sistem de scriere, ar fi păcat să ne întoarcem la desene rupestre. Sunt însă anumite contexte în care un emoji poate genera un mesaj mai amuzant, sau îl poate rezuma mai bine. ?

De fiecare dată când vedeam câte un text plin de astfel de simboluri, mă întrebam dacă cel care a scris-o a scos telefonul din buzunar, sau a scris-o de pe laptop, cu copy-paste de pe acele site-uri cu liste de emoji-uri. Am căutat, și am constatat cu uimire că există și în Windows 10 o tastatură cu emoji. Trebuie doar să știi să o activezi. Iar acest lucru se face prin apăsarea tastelor:

Windows + ; (punct și virgulă) sau Windows + . (punct)

Ar trebui să obțineți ceva de genul acesta:

emoji windows 10

Primul tab afișează emoji-urile cel mai frecvent folosite. Poți naviga între “categorii” cu mouse-ul sau cu butonul “Tab”, iar tasta Enter selectează simbolul. Poți să și cauți direct un emoji, dacă după ce apeși combinația de taste “Windows + ;” scrii numele lui. De exemplu: “books”, “mouse”, “game”, “heart”, sau ce-ți mai trece ție prin minte.

Această combinație de taste funcționează numai pentru Windows 10, care ar trebui să fie la zi cu updatate-urile, sau măcar să aibă Fall Creators Update, care a apărut prin octombrie 2017. Dacă aveți altă versiune, nu va funcționa.

În ultimul timp am început să le folosesc și eu mai des, mai ales pe Instagram, preferatele mele fiind, probabil, cele cu palmieri, soare și nuci de cocos ??? . Rămân în continuare la părerea că nici emoji-urile nici smiley-urile din Facebook nu sunt la fel de simpatice precum bătrânele emoticon-uri din Yahoo! Messenger. Dar poate sunt doar nostalgic 🙂

În concluzie, acum că puteți scrie cu emoji-uri și de pe Windows 10, puteți sărbători ?, însă consumați cu moderație, nu faceți abuz de ele 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

5 comentarii la “Cum scrii cu emoji pe un laptop cu Windows 10? ?

Spune-ți și tu părerea: