Cum se fac noaptea accidente pe șoselele patriei

By | October 27, 2015

Am făcut săptămâna trecută un drum pe timp de noapte prin câteva localități apropiate de București. Traseul pe care am trecut a fost nou, dar cred că sunt așa mirat și pentru că se face un an de când n-am mai condus noaptea prin localități.

Am trecut prin Poenari, Ulmi, Ghionea, Joița, Săbăreni și apoi am intrat pe centură prin Chitila. Google Maps spune că e un drum de 25 de minute. Eu l-am făcut într-o oră. În absolut toate localitățile era beznă. Ok, accept faptul că în anul 2015 primarii din Giurgiu n-au aflat încă de iluminat stradal.

Problema este alta. Tot drumul a trebuit să evit cetățeni care mergeau pe marginea drumului. Fără un fâș reflectorizant, fără nimic. Avem poteci, dar potecile din fața curții sunt pentru altceva. Pentru doi-trei meri, pentru o grămadă de nisip sau pentru o mașină parcată.

Concluzia tristă pe care am tras-o este că nu numai că nu există nicio încercare de a preveni situațiile neplăcute. Ci chiar se crează toate condițiile prielnice pentru un accident. Care-i concluzia sătenilor după ce dă mașina peste nea Gheorghe? Asta e, n-a avut zile …

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: