Cursuri de etichetă – o idee bună

By | September 23, 2013

Mereu am probleme din cauză că uneori uit să mă prezint (sau nu știu cum s-o fac). Când mă întâlnesc cu un grup de persoane nu știu dacă ar trebui să mă duc la fiecare în parte să mă prezint sau să zic un “hi all”. Dacă o persoană din grupul respectiv face un lucru, nu vreau s-o opresc din ceea ce face și să mă bag eu în vorbă. Iar mai târziu sigur uit să mă prezint. Mă gândesc că poate unii consideră asta ca o lipsă de respect.

Mai am probleme și cu deschisul ușii pentru fete. Ştiu că ar fi normal să faci asta, dar uneori, nu am cum s-o deschid decât dacă mă bag aiurea în fața persoanei, și mai rău o încurc. Dacă sunt 3-4 uși în cascadă, devin chiar enervant. La fel și cu coborâtul din lift. Dacă liftul e mic și eu intru ultimul, e greu să las persoanele din capăt să iasă primele.

Alte probleme ar mai fi legate de vorbitul la telefon în anumite situații și poziția / eticheta la masă. Mă gândeam prin primăvară că ar fi mișto să existe niște cursuri de “7 ani de-acasă” dar aduse în era noastră. Nu chestii preluate de pe vremea monarhiei.

Astăzi mi-a dat o fată la Victoriei un flyer cu reclamă la cursuri de etichetă. Mi se pare bună ideea, acum îmi mai trebuie timp și bani. Nu știu cât costă cursurile pentru adulți dar cele pentru copii erau 16lei x 5 ședințe.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

7 comentarii la “Cursuri de etichetă – o idee bună

  1. nicubunu

    m-ai amintit cum prin scoala generala (anii ’80) venise diriginta si ne citea din “codul bunelor maniere”. cred ca am vazut recent o carte de genul asta intr-o librarie.

    apropo de adus in era noastra, imi povestea un coleg cum acum vreo 20 de ani sau mai mult s-a dus in SUA si obisnuit de acasa, a lasat o femeie sa intre prima in lift. ei nu i-a placut deloc gestul, i-a aruncat niste priviri foarte urite.

    Reply
    1. revo Post author

      Am avut și eu o carte din aia prin clasa a IV-a cred. Chiar și atunci mi se păreau exagerate și demodate lucrurile care erau scrise acolo 🙂

    1. revo Post author

      Pentru asta există scările. Vezi că rol.ro cam fură în online, just a heads up 🙂

    2. revo Post author

      Ah, nu ziceam să cauți imaginea originală, doar să te ferești tu așa ca și producător de conținut vizual 🙂

Spune-ți și tu părerea: