De ce camerele video nu sunt o dotare standard pe mașini?

By | March 15, 2016

Camerele video mi se par următorul pas important în față din punct de vedere al siguranței auto. De mai bine de un an mă uit pe Trafictube și văd câte situații nasoale se pot evita și cât de mulți cocalari se dezumflă când văd camera în parbriz.

Pe lângă asta, ar ușura enorm munca în cazul unei anchete. Şi într-o țară ca a noastră, cred că s-ar mai rări și cauzile în care cel cu bani decide cine a fost vinovat într-un accident. Chiar și în cazul unui incident neplăcut pe trotuar, imaginați-vă cum ar fi ca zeci de camere să filmeze incidentul din zeci de unghiuri diferite.

Bine, aici ar mai fi o discuție diferită, cu privire la acceptarea probelor video sau nu în instanță, în condițiile în care cineva ar putea să le manipuleze. Însă acum că poți cumpăra o cameră decentă cu 300 de lei, nu înțeleg de ce producătorii auto nu vor să le facă dotari standard. Fiecare mașină să fie dotată cu cameră, așa cum este dotată și cu casetofon.

Ştiu că deja au apărut mașini premium cu camere video ca dotare opțională, dar mi se pare că industria se mișcă prea greu. Ne gândim la mașini autonome dar nu suntem în stare să punem o cameră video pe mașinile pe care le avem deja.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “De ce camerele video nu sunt o dotare standard pe mașini?

    1. Revo Post author

      Băi, am primit-o de atunci de când am scris articolul, dar mă tot chinui să-i fac un review mai complex și văd că îmi ia prea mult timp.

Spune-ți și tu părerea: