De ce este așa greu să calculezi taxele vamale pentru un produs care intră în țară?

By | June 27, 2018

Zilele trecute Exarhu povestea la radio despre prima mumie adusă în țară. Din cauză că în registrul vamal nu exista tarif pentru așa ceva, mumia nu putea fi vămuită. Așa că a rămas problema a rămas nerezolvată mult timp, până când directorul general al vămilor a propus să fie vămuită ca pește sărat. Am găsit între timp și un articol pe blogul lui cu această întâmplare.

Cam așa mi se pare și mie că se întâmplă de fiecare dată când vreau să cumpăr un produs din afara țării. Dacă încerc să-mi dau seama în ce categorie intră produsul, am vreo 4-5 categorii care se potrivesc. Pe lângă asta mai sunt tot felul de condiții care pot crește taxele. Și în final, tot la mica înțelegere se ajunge. Ca să vă faceți o idee, cea mai amănunțită procedură pentru a determina taxele vamale am găsit-o aici.

Mă deranjează că nu pot ști cu certitudine ce preț trebuie să plătesc decât în momentul în care ajunge produsul în țară. Și mi se pare că m-am lovit de prea multe ori de această problemă. În același timp, la anumite produse (de pe eBay de exemplu), văd afișatate cu exactitate taxele vamale pentru România.

Străinii cum pot calcula taxele pentru România iar eu nu? Îmi scapă mie ceva?

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: