De ce se opunea Germania excluderii rușilor din SWIFT?

By | February 28, 2022

Poate pentru mulți sunt chestii evidente, dar le scriu oricum, pentru că mi-ar plăcea să nu le uit.

Excluderea din SWIFT ar deconecta toți rușii de la toate sistemele bancare din lume. Inițial s-au opus și italienii, dar în cele din urmă au lăsat-o mai moale.

Între timp VISA și Mastercard au luat-o înaintea UE și au interzis folosirea cardurilor din Rusia în afara patriei mamă. Apoi încet-încet a început și UE să elimine anumite bănci rusești din SWIFT.

Iar în cele din urmă pare că s-au încumetat și nemții.

De ce se opuneau italienii și nemții inițial? Lucrurile sunt destul de simple. Uitați-vă pe graficul de mai jos:

via Orlando

Germania este dependentă în proporție de 49% de gazul rușilor, în timp ce Italia este dependentă în proporție de 46%.

Chiar îi spuneam cuiva zilele trecute că probabil că Olaf Scholz nu s-a dus în Rusia ca să îl înduplece pe Putin ci ca să facă înțelegeri și să negocieze. Probabil din cauza asta și atitudinea total diferită a lui Putin față de Scholz prin comparație cu atitudinea lui Putin față de Macron. Probabil Macron chiar s-a dus inocent să încerce detensionarea situației în timp ce Scholz făcea afaceri.

Care este explicația oficială a nemților?

Oprirea SWIFT ar necesita o pregătire tehnică complexă şi ar avea efecte masive şi asupra transferurilor de plăţi în Germania şi pentru firmele germane, în afacerile acestora cu Rusia” [sursă]. “Nu putem, că e greu”. Deci pentru toate celelalte țări nu necesită o pregătire tehnică complexă, doar pentru Germania.

Ministra lor de externe a spus într-un interviu acordat ARD că excluderea Rusiei din SWIFT ar face imposibilă susținerea din străinătate a unor ONG-uri din care apără drepturile omului și că studenții ruși din străinătate nu vor mai putea să trimită bani bunicilor lor. Asta era!!! Săracii bunicuți din Rusia, cum vor rămâne ei fără bani de Suhoiuri, rachete balistice și submarine nucleare.

Se pare că până la urmă Gerhard Schröder chiar era vasalul lui Putin din Germania și nu degeaba a ajuns șef printre shareholderi.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “De ce se opunea Germania excluderii rușilor din SWIFT?

  1. Dan

    Diferența esențială între Germania și Italia este că Italia ar avea acces la gazul din Algeria și alte țări producătoare, pentru că este la Mediterana. Germania în cel mai bun caz ar trebui să construiască facilități LGN în porturile de la Atlantic/M. Nordului.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: