Deja se exagerează cu rasismul

By | January 17, 2018

Societatea a ajuns într-un punct în care orice acţiune sau declaraţie poate fi legată de rasism iar chestia asta mă sperie. M-ar fi speriat şi mai mult dacă aş fi fost o persoană publică. Pur şi simplu nu ştii când se trezeşte un nebun să facă o conexiune deplasată între ce ai zis tu şi ce crede el, iar apoi să atragă sute sau mii de oameni de partea lui prin intermediul Social Media.

Cel mai recent exemplu este cu declaraţia Simonei despre Aiava: “E ca o mică Serena, loveşte foarte puternic şi seamănă mult cu ea.” Simona nu a spus dacă seamănă ca fizic sau din punct de vedere al jocului, însă nişte pierde-vară au tras rapid nişte concluzii. Şi chiar dacă ar s-ar fi referit la aspect, s-ar fi supărat cineva dacă o compara cu Sharapova? Nu? Păi de ce nu s-ar fi sesizat nimeni? Pentru că Sharapova e albă? Nu cumva tocmai cei care emit astfel de ipoteze sunt rasişti dacă le fac pe baza culorii pielii? Mi se pare prea mult ca Aiava să fie nevoită să comenteze acest subiect.

Celălalt exemplu este cu H&M. Părerea mea este că trebuie să fii din start rasist să faci asocierea dintre “Coolest monkey in the jungle” şi un băiat de culoare. Eu am văzut fotografia înainte să ştiu contextul, am citit mesajul, şi efectiv nu am realizat legătura. Asta pentru că mintea mea nu căuta astfel de asocieri. Am văzut doar un băiat şi un hanorac. Am făcut abstracţie de culoarea pielii. Părerea mea este că cel mai mult aici contează reacţiile “influencerilor”. Sau mai bine zis, prima reacţie. Dacă The Weeknd nu ar fi pus paie pe foc, nu s-ar fi ajuns atât de departe. Şi am văzut mai multe astfel de crize în 2017, în care prima reacţie a unei persoane publice sau a unei vedete a amplificat criza. Şi e normal, ca vedetă câştigi mai rapid fani speculând astfel de situaţii.

Prea mult “positive discrimination”. S-a ajuns în situaţia în care se caută astfel de asocieri pe acelaşi principiu pe care funcţionează mintea adolescenţilor ajunşi la pubertate, care caută să lege orice frază de ceva porcos.

D-abia aştept să se ajungă în punctul în care cineva va fi acuzat de rasism după ce declară că nu-i place decât pâinea albă. Dar cea neagră ce are?! Rasistule!!

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Deja se exagerează cu rasismul

    1. Revo Post author

      Adică ce vrei să spuni?! Că toate fetele care au fundul mare seamănă cu persoanele de culoare?! Rasistule !!!!!!

  1. dax

    Imi era mila de Aiava de cat de obosita era chiar de la inceput, cred ca s’a apucat de tennis fortata… de imprejurari, cine stie.
    Daca a spus “too” la sfarsit cred ca in dialectul lor australopitec – zic in gluma nu ma dati in judecata – inseamna “de aceeasi teapa cu” sau “amandoua din aceeasi oala” ceea ce doar daca lucrai la trustul Antena mai intelegeai asa.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: