Despre internet oriunde și oricând

By | November 21, 2017

Nu mai îmi pot imagina viața cu “no service”. Dacă știu că am conexiune stabilă de date mobile, am un anumit confort psihic și pot să uit toată ziua de telefon. Dacă nu, stau mereu cu temerea că în cazul unei probleme nu aș putea să o rezolv.

Telekom a investit în ultimul timp în rețea și iată că rezultatele se văd. De când au lansat campania cu #netliberare, au dublat acoperirea LTE (adică în mai puțin de un an). Ca urmare, la ultimul audit realizat de P3 Communications în țara noastră, Telekom Romania a obținut cel mai mare scor, 508 din 600, la capitolul date mobile.

Procedura de test este destul de complicată și nu prea poate fi instrumentată. Pe partea de date se iau în jur de 1.700 de mostre pentru fiecare operator, timp de 16 zile. Se testează upload-ul și download-ul, transferul de fișiere, web browsing-ul (http și https) și clipuri video HD pe YouTube. Testul a fost făcut în august, pornind din București și parcurgând apoi mai multe orașe și localități din România, dar și drumurile dintre ele. Dacă vă interesează procedura de testare, puteți vedea aici certificatul.

telekom p3 august 2017

În ultimul timp telefonul și conexiunea la internet mobil mi-au îmbunătățit productivitatea cum nu aș fi crezut vreodată. De când lucrez pe cont propriu am în cloud o listă cu task-urile pe termen scurt și mediu, aranjate în funcție de prioritate și de durata de execuție. Cum am un moment mort, scot imediat telefonul și mă apuc să rezolv din ele. Merg cu metroul? Aprob 2-3 comentarii pe blog. Stau la coadă la supermarket? Răspund unui mail de la un partener. Aștept să ridic un colet de la poștă? Am timp să citesc un contract lung sau un roman fluviu.

Nu sunt genul care consideră că internetul îmi mănâncă din viața personală. Faptul că îmi optimizez timpii morți pe parcursul zile îmi permite să am mai mult timp liber pentru mine când ajung acasă.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

8 comentarii la “Despre internet oriunde și oricând

  1. florian

    Cand a aparut cartela frog de la cosmote aveam net nelimitat si mergea super. Acum vine telekom si imi taie netul se laudă ca l-a eliberat a investit si mai stiu eu ce. Niște golani pentru mine

    Reply
    1. dax

      si eu am Frog, tu de ce nu mai ai sau ce vrei sa spui ca nu se intelege nimic si ma faci curios?

    2. dax

      Sunt golani asa cum spui, in majoritatea lor, de ei te lovesti ori de cate ori suni la suport sau relatii clienti, cu mici exceptii si foarte .rar

  2. Iarina

    Stiu persoane care nu si-au mai primit facturile de la Telekom din martie, au platit mai mult decat dadeau in mod normal ca sa fie siguri ca sunt pe plus (ca deh, daca nu e factura…) si Telekom le-a spus ca figureaza cu restante…dar nu stiu nici ei de ce, pentru ca nu pot sa vada facturile nici ei. So dont get me started, sunt niste mizerabili 🙂

    Reply
    1. tatiana

      asta am patit eu si am mai mult de 1200 de lei de plata ca asa e telecacatu

  3. C

    Nu recomand Telekom daca ai alte optiuni. Seviciile sunt considerabil mai scumpe si mai proaste decat alterantivele.
    In zonele in care au exclusivitate este aceeasi mentalitate ca la defunctul Romtelecom, in care onsidera ca iti fac un favor.

    P.S. Mare parte din infrastructura existenta au mostenit-o tot de la RTL inclusiv magistrala cu care se lauda in articol.

    Reply
    1. Revo Post author

      Chestia cu infrastructura e amuzantă. Mă îndoiesc au moștenit site-uri 4G de la Romtelecom :))

Spune-ți și tu părerea: