Mi se pare mie sau nu prea mai folosim baterii AA?

By | November 15, 2023

Zilele trecute am cumpărat o mașinuță pentru cel mic și am văzut că are nevoie de 5 baterii AA (cele mari). Avea bateriile în cutie, dar m-a făcut să mă gândesc când am avut nevoie ultima dată de astfel de baterii și nu prea am reușit să-mi aduc aminte.

Nici nu vreau să știu câte tone de baterii AA au cumpărat ai mei în copilărie pentru jucăriile pe care le aveam.

Acum… cele două telecomenzi de la TV și Chromecast au baterii din cele mici, AAA. Singurul lucru din casă pentru care mai avem nevoie de baterii AA cred că este un mouse wireless. În rest nu am mai identificat nimic.

Înainte aveam o cutie plină de baterii noi și o cutie plină de baterii consumate. Erau tot felul de aparate care erau alimentate de baterii AA. Lasere, jucării, lumini, telecomenzi, lanterne, ceasuri de perete sau radiouri. Acum toate au fost înlocuite de acumulatori litiu-ion, care se încarcă pe USB. Orice gadgețel, cât de mic, are un acumulator li-ion în el.

Doar mie mi se pare sau nu prea mai sunt gadgeturi care să funcționeze pe baterii AA? Voi le mai folosiți la ceva?

P.S: Ca fun fact, bateriile AA au fost inventate în 1907 de o companie americană, iar dimensiunile lor au fost standardizate în 1947. Dacă ar fi trebuit să ghicesc, aș fi spus că au fost inventate prin anii ’50.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

5 comentarii la “Mi se pare mie sau nu prea mai folosim baterii AA?

  1. 7even

    Toate valvele smart Netatmo sunt cu 2 x AA. Plus niste tool-uri, white noise thing pentru camera copilului, masinute, chiuveta cu pompa pentru joaca etc etc. Si dupa vin nenumaratele cu AAA.

    Reply
    1. Revo Post author

      La noi termometrele pe BT au CR2032, white noise-ul este cu acumulator/încărcare pe USB, dar da … urmează multe jucării pe AA. Până acum am fost pe principiul “fără jucării care suprastimulează copilul cu prea mult zgomot sau prea multe lumini.”.

Spune-ți și tu părerea: