Două chestii care lipsesc din Herăstrău

By | July 10, 2021

Sâmbăta trecută pe la ora 9 de dimineață eram în Herăstrău. Vă spun, am rămas surprins ca și cei care au descoperit roata. La ora respectivă în parc era liniște și destul de puține persoane. Practic era o plăcere să te plimbi. Îmi pare rău că nu am venit mai des în Herăstrău la această oră.

Totul până la ora 10, când – I kid you not – au început să se audă zgomote de bormașină. Apoi a început să meargă roata din poză, care a venit la pachet cu muzică dată la maxim.

Eu trăiam cu impresia că te duci prin parc ca să te relaxezi. În caz că nu ai timp să ajungi până la munte, măcar să ai aproape un pic de verdeață și liniște. Iar dacă vrei un parc mai “pe acțiune”, te duci în Orășelul Copiilor.

În fine, nu despre asta este vorba.

Am constatat că printre multitudinea de tarabe pestrițe (și unele dintre ele abandonate), Herăstrăului îi lipsesc două lucruri: o cafenea bună și o gelaterie.

Nu vorbesc despre un restaurant care să vândă și cafea, ci despre o cafenea în stilul Beans & Dots, Origo șamd. Ceva care să ofere o cafea bună to go, cu care să te poți plimba prin parc în mână. Nu prea ai de unde lua un cappuccino bun. Cred că cele mai apropiate cafenele sunt în afara parcului, la BOB Coffe Lab lângă Charles de Gaulle sau pe partea cealaltă, pe Pipera, unde este un Beans & Dots la parterul One Herăstrău Plaza.

Cu gelateria la fel. Ar merge ceva în stilul Delicii Gelato, Moritz Eis sau Friddi. Până la urmă sâmbăta trecută am luat un Top Gun de la o tarabă. 12 lei în loc de 5 lei cât este la Mega.

Dacă aș fi în locul lui Nicușor, după ce aș rezolva cu termoficarea și cu traficul (lol), aș trata spațiile comerciale din interiorul Herăstrăului cu aceeași politică precum în mall. Decât să iau puțină chirie de la 20 de terase, mai bine chirie mare de la maxim 5-10 business-uri. Două terase, două cofetării/gelaterii, două cafenele și aia e. În rest spațiu verde și liniște, că d-aia e parc.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: