Dyson a lansat un ondulator de păr care folosește efectul Coandă

By | October 22, 2018

În România s-ar putea să cunoașteți Dyson mai mult pentru uscătoarele de mâini plasate în centrele comerciale. Ei au inventat Airblade, cu acel design care presupune să “bagi mâna” în uscător.

Dyson este însă o firmă din Anglia care produce o gamă mai largă de electrocasnice, în care investește multe ore de cercetare. Un fel de Apple al electrocasnicelor 🙂 Ultima lor invenție se numește Airwrap, și este un uscător de păr care folosește efectul Coandă:

În interiorul ondulatorului este un motor cu 13 pale care se învârte până la 110.000 rpm. De ajuns cât să producă efectul Coandă.

Jetul de aer cald generat de motor urmărește suprafața tijei și astfel diferența de presiune a aerului trage părul și-l înfășoară pe ondulator. Procedeul este un pic mai complicat, pentru că părul trebuie să aibă o anumită umiditate pentru a fi tras pe ondulator. Așa că Dyson mai vinde la pachet și un uscător care să aducă părul la nivelul optim de umezeală.

Însă Dyson se laudă cu faptul că acest ondulator nu folosește căldură foarte puternică, așa că nu deteriorează părul. După ce vedeți clipul de mai jos, Jony Ive vi se va părea la categoria juniori:

Cei de la Dyson spun că au avut nevoie de 6 ani de R&D și de 230 de ingineri pentru a scoate produsul pe piață, așa că prețul este pe măsură. Ondulatorul pornește de la 500 de dolari.

Pe mine m-au convins. Dacă o să vreau să-mi buclez vreodată părul, ori Dyson, ori nimic! 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: