ENGIE are o ofertă pentru cei care vor să schimbe centrala și să treacă la smart home

By | August 5, 2020

Când am renovat acum doi ani, am luat în calcul dacă să instalăm o centrală pe gaze sau nu. M-am gândit atunci că nu prea are rost, pentru că la noi în apartament nu-i răcoare decât în ultimele două săptămâni înainte să dea RADET drumul la căldură. Nu am luat atunci în calcul toate lucrările și avariile care s-au petrecut în ultimul an.

Mi-am montat în schimb termostate, și am ajuns la concluzia că-i foarte fain să îți poți ajusta tu temperatura, nu altcineva. Și pe lângă disponibilitatea permanentă a apei calde, cel mai mare incentive pentru a trece la o centrală termică este controlul temperaturii printr-un asistent și posibilitatea de a defini mai multe scenarii.

Din vorbă în vorbă cu oamenii din bula mea am constatat că cei care au centrale mai vechi încep deja să treacă pe soluții mai smart. Mă uitam la pachetele ENGIE Thermo și pachetul complet (ENGIE Thermo Smart) vine cu niște lucruri foarte mișto:

  • Înlocuirea centralei vechi cu o centrală termică Viessmann Vitodens 050W 24 kW și reciclarea celei vechi – partea cu reciclarea electrocasnicelor mari și vechi contează foarte mult pentru niște persoane care locuiesc la etajul trei într-un bloc fără lift *cough*;
  • Servicii complete de instalare pentru noua centrală;
  • Servicii tehnice de verificări/revizii periodice pentru instalația de gaz și centrala termică;
  • Monitorizare 24/7 și asistență tehnică proactivă pentru centrala termică – adică îți zic ei ce să faci în caz că centrala îți afișează vreun cod de eroare (sau să trimită un tehnician);
  • Un termostat smart de la tado°;
  • Gaze la un preț fix timp de 12 luni;

Încă unul dintre motivele pentru care amânam trecerea pe o centrală pe gaze era faptul că mi se părea un pic mai complicată partea cu mentenanța și reviziile. Dar practic prin soluția asta se ocupă ENGIE de tot, așa că nu ar mai trebui să-ți bați capul.

M-am uitat și la ce știe să facă acel termostat de la tado° și mi se pare foarte tare. În primul rând arată foarte bine:

engie tado centrală smart homeÎmi place design-ul minimalist, cu LED-uri și senzor touch (cel din dreapta este bridge-ul care se conectează la router):

centrală Engie Thermo SmartÎn al doilea rând, se integrează cu Google Assistant, Apple HomeKit și Alexa, știe și de IFTTT, și știe să facă tot felul de nebunii de unul singur. Știe când pleci de acasă, detectează când deschizi geamul, ia în calcul vremea de afară, măsoară umiditatea din cameră, ba chiar știe să ia și date despre calitatea aerului de afară, ca să-ți recomande când să aerisești și când ar fi mai bine să te abții.

engie smart homeCombinația dintre centrala Viessmann și termostatul tado° ar trebui să aducă o economie de până la 30% la factură, conform ENGIE. Eu am simțit pe buzunarul meu diferența când am adăugat termostat banal la centrala de la muncă, deci îmi imaginez că s-ar simți și mai serios o trecere la unul smart.

În concluzie, dacă sunteți pasionați de home automation și vreți o centrală nouă, aruncați un ochi pe site-ul ENGIE. Găsiți acolo detaliat tot ce vreți să știți: prețuri, perioadă contractuală, echipamente șamd.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “ENGIE are o ofertă pentru cei care vor să schimbe centrala și să treacă la smart home

Spune-ți și tu părerea: