Frigider No Frost sau normal ?!

By | June 12, 2013

Din toamna anului trecut mă chinui să cumpăr un frigider și tot cu Fram 180 am rămas. Problema este că mi-a intrat mie în cap că vreau no frost și nu știu dacă până la urmă este o alegere bună sau nu. În astea 10 luni de când caut n-am găsit undeva o părere de om cu carte la cap. Am văzut în Metro că frigiderele profesionale sunt tot cu gheață și asta m-a pus și mai mult pe gânduri.

Am zis că vreau no frost pentru că nu vreau să mai stau vreodată să-l dezgheț. Cu toate astea, frigiderele no frost consumă mai mult, sunt mai scumpe și nu sunt la fel de încăpătoare ca cele normale. Unde mai pui că unele au prostul obicei de a usca alimentele. Asta din cauză că prin ele circulă numai aer, fără gheață dispare și umiditatea.

Teoretic, toate astea ar trebui să mă facă să-mi văd de treaba mea și să cumpăr unul normal. Până acum aș fi rezolvat problema. Doar că eu vreau no frost. Şi uite așa am pus piciorul în prag și am zis că săptămâna asta îmi iau unul fie ce-o fi. Problema este că am de ales între două modele. Un Daewoo ultra chel, pe la 1500 de lei, fără filtru de nimic, fără senzor de ceva, fără funcții de vacanță. Şi una bucată Hotpoint Ariston de 1950 lei de la eMAG. Cu mult mai multe funcții, dar de la o firmă despre care nu știu nimic (plus că are rafturile mai înguste cu 5 cm decât Daewoo / al meu).

Așadar, în ultimul ceas, ce mă sfătuiți ? Aveți așa ceva pe acasă ? Cum se comportă ?

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

8 comentarii la “Frigider No Frost sau normal ?!

    1. revo Post author

      Am văzut un singur Samsung sub 2000 de lei și era foarte prost compartimentat. A se citi cel mai prost compartimentat. Dacă nu era așa de prost, p-ăsta îl luam că avea 10 ani garanție la compresor.

  1. Ariel

    O cunoștință se plângea că no-frost-ul lui consumă al dracului de mult (470 kW/an vs vs un 330 kW/an un frigider standard). Și asta cu consumul declarat de producător. În rest părea mulțumit.

    Astea cu gheață, folosesc vreo 3 prin diversele locații pe unde stau. Maxim 1 dată pe an e nevoie de dezghețare, dar și asta mi se pare excesiv; oricum nu o fac eu operațiunea asta …
    Eu îți recomand să iei garanție suplimentară

    Reply
    1. revo Post author

      Cele între care pendulez consumă cam 300 kW/An (A+), cel de la Ariston are 5 ani garanție în total, parcă d-asta m-ar tenta.

  2. marmotix

    Am Samsung No Frost ,cam de 8-9 ani si nu am avut probleme. Intradevar daca la alimentele neacoperite se usuca dar cu o pungi sau folie alimentară rezolvi problema. In plus ca sa il speli nu dureaza juma’ zi. In legatura cu consumul nu cred este o problema prea mare avand in vedere ca un kilowatt este cam 0.5 lei( la 150kw/an inseamna 75lei/an in plus ceea ce inseamna o diferenta de 6 lei pe luna).
    P.S
    Cred ca este si mai igienic…

    Reply
    1. revo Post author

      Samsung de 8-9 ani ? Amuzant, un vânzător prin Domo spunea că Samsung acum s-a apucat să producă frigidere. Şi te rog frumos, kW este 0.4, nu 0.5 😀

  3. Dan Pavelescu

    cand o sa am semnal la telefon (mhhhhe cosmote) te sun sa-ti povestesc despre frigidere. poti sa stergi comentariul asta 😉

    Reply
    1. revo Post author

      l-am comandat pe cel din link, dar sunt binevenite informațiile, poate punem de-un post pentru informarea cetățenilor 🙂

Spune-ți și tu părerea: