Transportatorii și fermierii par mai inteligenți decât ceilalți

By | January 17, 2024

Mă uit de câteva zile de cum fierbe tensiunea în rândurile transportatorilor și fermierilor. Și îi apreciez în primul rând pentru dorința de a protesta, indiferent de ce părere au plantele de la Guvern despre autorizația protestului.

În același timp observ cum George Simion este neobosit în dorința lui de a deturna aceste proteste. Mai întâi l-au huiduit fermierii care încercau să intre în București. Acum tocmai ce l-au alungat de la Constanța.

Tot respectul pentru transportatori și fermieri. Ori sunt mai inteligenți, ori sunt mai disperați decât ceilalți, ori și una și alta. Cert este că sunt printre puținii protestatari care nu se lasă strânși cu ușa și care nu s-au lăsat deturnați de rusu’ de serviciu.

Mie strategia lui Simion mi se pare ultra-evidentă de când a început să câștige popularitate. Bănuiesc că omul are o agendă plină cu posibile proteste. De la ora 14 protestul profesorilor, de la ora 16 protest pentru că nu se angajează personal medical, de la ora 18 protest împotriva 5G șamd. Îmi imaginez că atunci când se confirmă ceva primește un telefon și apoi pleacă de în fugă ca un doctor care se grăbește la o urgență, scopul lui însă fiind de fapt cel de a-și clădi popularitatea pe seama acestor nemulțumiri.

Chiar sunt curios dacă oamenii care l-au huiduit acum i-au ghicit strategia atât de evidentă sau dacă pur și simplu cei care l-au huiduit au devenit atât de scârbiți de clasa politică încât nu văd altceva decât un om în costum, la fel ca toți ceilalți de unde vine.

În fine. Acum suntem la nivelul la care se încearcă deturnarea protestelor. Că protestatarii sunt oameni răi, că se blochează orașul, că de fapt ne impune UE să ne dăm foc la valiză, că acciza pe carburant e trecută în PNNR și alte fabulații din acestea.

Sunt curios cât mai durează până când protestul va fi înăbușit pe cale politică și/sau media și va fi și acest proces trecut la categoria pierderi pentru populație.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Transportatorii și fermierii par mai inteligenți decât ceilalți

  1. vlad

    eu am sentimente mixte

    +bv lor ca rezista, bv ca le dau cu jet la simion si soso

    -dar in calitate de itist care isi lua m**e ca e scutit de impozit, vad cate alte categorii au privilegii si e ok. In zona agriculturii sunt/erau scutiti de impozit + cas. Daca e seceta e treaba statului sa ii despagubeasca. Au pret preferential de motorina, acciza e mai mica pt ei.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: