Hey, Anonymous, uite cum puteți ajuta (mai bine)!

By | March 7, 2022

Știți, probabil, că rețeaua de hackeri Anonymous s-au apucat să spargă site-uri rusești pentru a-i lua peste picior pe ruși și pentru a-i încetini.

Au hack-uit RT.com, niște televiziuni pe care au transmis în buclă imnul Ucrainei, niște frecvențe radio militare pe care le-au pus Dragostea din tei, site-ul ministerului apărării, site-ul FSB-ului șamd.

Problema mea e alta. Am vorbit zilele trecute cu un cetățean rus care a trăit până acum 1-2 ani în Rostov, un oraș de la granița cu Ucraina. Omul se plângea că scade nivelul de trai și d-aia a plecat. În plus, nu era mare fan Putin. Acum stă într-o țară în UE. L-am întrebat dacă familia lui e ok acolo la granița cu Ucraina. Știți ce mi-a spus? Că e mare păcat că ucrainenii au lansat rachete în orașul lui, că din cauza asta conflictul a escalat foarte repede, și rușii n-au avut ce să facă decât să atace Ucraina.

Da, omul crede că Ucraina a atacat Rusia. Și vorbim de un om care nu mai trăiește în Rusia. Deci nu își mai ia știrile numai din Rusia, are acces și la presa străină. Și nici nu e fan Putin. Efectiv n-am știut ce să-i spun, m-am blocat.

Am văzut că postase cineva pe Facebook ce se vorbește pe forumurile din Rusia despre subiect. La fel și acolo, niciun cuvânt despre război, ci doar despre o “operațiune specială”. Oamenii cred că rușii sunt în Ucraina pentru a ajuta ucrainenii să se lupte cu fasciștii.

Propaganda funcționează ca la carte. Înțelegeți acum de ce rușii au vrut să aibă versiunea lor de orice online? Yandex.ru în loc de Google.com, Vkontakte în loc de Facebook șamd. Ca să controleze distribuția știrilor pe tot traseul.

Deci, Anonymous, eu cred că o strategie mai bună ar fi să-i inundați pe ruși cu știri din Ucraina pe toate canalele. În loc de imnul Ucrainei la TV, mai bine le băgați video în buclă cu oameni care se pun în fața tancurilor, explozii de clădiri, rachete care cad pe mașini, părinți care își plâng copiii, soldați ruși care sparg magazine de foame, soldați ruși care își roagă mamele să-i ierte, că n-au știut ce fac. Dați-le spam pe Yandex cu pozele cu rațiile expirate, cu oameni răniți de explozii. Aruncați fluturași din avioane! Indundați-i pe toate canalele media cu povestea adevărată.

Nu zic, sunt importante și celelalte ofensive. Dar spargerea site-ului FSB (dacă vorbim doar cel accesibil publicului) este mai mult o flexare. Plus că, eu, ca rus, ce aș crede dacă cineva din afară ar sparge site-ul ministerului apărării? Suka! Blyat! Ne atacă străinii, trebuie să luptăm!!! Davai vodka!!! Davai Kalashnikov!

UPDATE: That was fast. Probabil că au citit articolul de când era draft.

Mersi, băieţi!

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “Hey, Anonymous, uite cum puteți ajuta (mai bine)!

  1. dragos

    Sunt ok propunerile tale, da atace site urile media folosite de ei. Ce as fi curios este, dacă îl poți întreba pe prietenul tău de unde își ia informațiile? Ca sunt mulți străini, romani care sunt în străinătate și nu se uita la programele difuzate de tara respectiva, în limba lor, ci prefera sa se uite online pe programele media din tara de origine. Deci, dacă el vb cu amici rusi, se uita la media din Rusia, atunci nu este nici o surpriza pt mine.

    Reply
  2. CatalinR

    Am niste prieteni spanioli care sunt reticenti la stirile antiputin care circula.
    Dupa ce s-a taiat accesul din UE la sputnik si RT, se conecteaza prin vpn la RT din mexic… Cica trebuie ascultate ambele parti. Deci sunt o gramada de vestici idioti, nu numai rusi idioti care traiesc in vest.

    Reply
    1. Revo Post author

      Şi eu sunt de acord că trebuie ascultate ambele părţi, întotdeauna. Dar aici nu cred că mai încape urmă de îndoială.

Spune-ți și tu părerea: