Horologer – Service pentru ceasuri elvețiene

By | March 26, 2015

Horologer este afacerea pe care am pornit-o împreună cu tatăl meu. Este vorba despre o ceasornicărie pe care o găsiți pe Calea Dorobanților nr. 216, peste drum de Televiziunea Română.

UPDATE (2019): Între timp lucrurile au mers bine, am lansat și un magazin de ceasuri, așa că am investit în aparatură și într-un sediu nou, tot în zona Dorobanți, la 600 de metri de vechiul sediu – Strada Puțul lui Zamfir nr 21.

Recunosc că de când am pornit blogul urmăream și ideea de a căpăta un pic de tracțiune în online în așa fel încât într-o zi să pot valida un business al meu. De cel puțin doi ani urmăresc afacerile altora, modul de promovare, strategiile și greșelile lor.  De mai bine de un an m-am chinuit să-l conving pe tatăl meu că avem o mare șansă împreună. A fost mai reticent, chiar dacă el are o experiență de peste 20 de ani în domeniu. Până la urmă l-am convins.

horologer-final

Cea mai grea parte a fost să găsim spațiul comercial. Având în vedere caracterul afacerii, nu ar fi fost posibilă o prezență exclusiv online. Declicul s-a produs așadar când am găsit un spațiu care în sfârșit a fost pe placul nostru. Atunci am pus problema la modul “Now or never” și am decis că e mai bine să avem părere de rău că am încercat și n-am reușit, decât să ne frământăm toată viața că n-am încercat.

horologer1

Apoi parcă planetele s-au aliniat, totul a mers în favoarea noastră și evenimentele s-au derulat destul de repede. Am investit foarte mult în aparatura din service, drept urmare am deschis și nici n-avem firmă deasupra ușii, ar cam trebui să facem și asta săptămâna viitoare 🙂 Site-ul l-am făcut de unul singur și probabil că voi lucra la el în permanență. Dar chiar vă rămân dator dacă îmi semnalați orice problemă sau dacă aveți o idee, un sfat. La fel și în cazul paginii de facebook.

horologer3

Deocamdată oferim doar servicii de reparații ceasuri, orice fel de ceasuri, cu mecanisme cu oricâte complicații și orice problemă ar avea. Avem în plan să vindem și ceasuri pre-owned, după ce le recondiționăm, poate chiar să aducem și ceasuri noi. Idei sunt multe, atât de multe încât uneori mă trezesc noaptea din somn și caut telefonul să mai scriu câte ceva.

Scopul nostru este să construim o comunitate de oameni pasionați de orologerie. Şi evident, acest lucru nu ar fi posibil fără să avem un customer service impecabil. Vrem să discutăm cu oamenii care vin la noi ca între prieteni. Şi să îi ajutăm inclusiv cu sfaturi pentru achiziționarea ceasurilor. Un lucru este cert: omul este în centrul atenției. Până la urmă, nici noi n-am fi aici fără ajutorul unor prieteni. Cărora țin să le și mulțumesc pe această cale!

horologer2

Mulți m-au întrebat dacă mi-am dat demisia de la jobul din multinațională. Nu, încă încerc să jonglez cu jobul de zi, blogul și firma. Sper să reușesc să fac lucrurile așa cum îmi doresc.

Până una alta, dacă ne vizitați cu un ceas cu probleme și menționați că ați citit aici despre Horologer, am pregătit un preț special pentru orice operație. Nu puteam să nu fac o promoție tocmai pentru cititorii mei …

Să fie într-un ceas bun! 🙂

Share pe Facebook

24 comentarii la “Horologer – Service pentru ceasuri elvețiene

 1. iarina

  Boss, sa fie intr-un ceas cu cuc si mult success! De asemenea, imi schimbi si mie bateria la un Police? 😀

  Reply
  1. revo Post author

   Ştii unde ne găsești, doar să dai un mesaj pe Facebook înainte 😀

 2. razorsbk

  Felicitări pentru curaj. Sper sa revii cu articole viitoare sa ne spui cum merge și prin ce experiente ați trecut.

  Reply
  1. revo Post author

   Chiar mă gândeam să fac un ghid pentru înființarea unei firme și să povestesc cum am pornit noi, tips & tricks, etc. Dar nu știu câți ar fi interesați.

 3. viorel

  Bafta maxima!!! Am sa dau share la informatie☺, seful meu direct a reparat un tissot mecanic de….la platit de 2 ori pana acum…

  Reply
  1. revo Post author

   Mersi, acum știți unde să veniți 🙂

 4. Radu

  Multă baftă și succes în afacere. Legat de firma da un mail..Îți dau un sfat, poate facem chiar o oferta faina.

  Good luck

  Reply
  1. revo Post author

   Mersi Radu, încă mai analizăm situația, că tocmai am aflat că trebuie și aprobare de la primărie, etc 😐

  1. revo Post author

   Mulțumim, da, ne ocupăm și de modele Kinetice. Ştim chiar și trucuri pentru ele 😛 Spune-mi te rog printr-un mail la contact@horologer.ro ce problemă ai și discutăm mai multe acolo. Sau ne poți face o vizită de luni până vineri între 10 și 18 la adresa de pe site.

   UPDATE: Începând cu anul 2017 service-ul se adresează doar ceasurilor elvețiene.

  2. C

   Nu pot sa spun ca am o problema.- ceasul merge exceptional desi are cred o vechime de ~10 ani. Ma bate idea de a-l aduce pentru o revizie; nu este un ceas premium dar are valoare sentimentala.

  1. revo Post author

   Mulțumim, fără smart watch-uri. Nu cunosc niciun inginer electronist 🙂

 5. Marian

  Buna seara si felicitări.sfat: puneti unele din lucrari pe blog.vezi watchguy.co.uk. daca citiți de la inceput vedeti cat a evoluat.
  In rest spor in afacere.este nevoie de ceasornicari buni si cu prețuri omenesti

  Marian Stoica (pe mama o cheama stela musat)

  Reply
 6. Marius

  Salut, deși știu de foarte mult timp unde se afla firma dvs, spre rușinea mea încă nu am ajuns la dvs dar pana la urmă cred că o să am timp sa o si fac,am un ceas Longines care este cam vechi și as dori sa știu dacă faceți și reparatii pe astfel de ceasuri.

  Reply
  1. Revo Post author

   Salutare, sigur că da, reparăm orice tip de ceas, atât timp cât nu are piese lipsă de care să nu putem face rost. Când vă faceți timp să treceți pe la noi, constatarea este gratis.

 7. Nicolae Cernea

  Horologer este de un profesionalism , promptitudine, seriozitate greu de intalnit, dar sper de mare succes. Din cate se vede nu vor “tunuri” si imbogatire rapida, ci numai profsionalism.
  Am reparat ceasuri dificile, de orice tip, si trimit in continuare.

  Felicitari pentru “afacere”si profesionalosm.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *