Îmi place modul de navigație cu realitate augmentată din Google Maps

By | December 10, 2019

Am observat că aplicația de Google Maps și că a introdus și posibilitatea de a naviga cu ajutorul realității augmentate (AR). Ce-i drept, Google a anunțat funcția prin februarie, așa că e posibil să fie de mult timp acolo, dar eu acum am observat.

În modul de navigație AR, dacă ții telefonul orientat în jos vei vedea tot harta pe ecran, iar dacă îl ridici în sus, la nivelul feței, va activa camera și îți va afișa indicatoarele suprapuse peste traseu.

Singura chestie care nu îmi place este că după 3-4 pași cu telefonul ținut la nivelul feței, aplicația revine automat la hartă ca măsură de siguranță, să nu cumva să mergi cu ochii în telefon și să cazi în canal.

Per total mi se pare foarte mișto modul, dar mai mult pentru “coolness factor”. În realitate mi se pare mai greu de folosit decât modul clasic de navigație. De regulă mie îmi place să mă uit pe furiș la hartă, să nu se prindă populația din zonă că nu-s de-al locului. Probabil l-aș folosi doar la finalul traseului, ca să mă conving că intru în clădirea în care trebuie.

Ca să activezi navigația AR trebuie să setezi destinația și apoi să apeși pe “Live View” sau pe butonul sub formă de Pin dacă deja ai apăsat pe “Directions”.

P.S: Din ce am citit în momentul în care au anunțat funcția, cei de la Google spuneau că nu va fi disponibilă pe toate telefoanele.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: