În sfârșit: clienții Altex și Media Galaxy pot returna produsele în orice magazin

By | January 9, 2017

V-am spus mai de mult prin ce peripeții am trecut când a trebuit să returnez mașina de pâine la Altex. Mi-au schimbat-o pe loc, fără discuții, însă a durat mult până le-am înțeles procesul lor greoi de retur ar produselor.

Tot atunci, în 2014, am sesizat o super oportunitate pentru lanțul de magazine Altex. Dacă tot au atâtea magazine, de ce să nu te lase să faci returul în oricare dintre ele? Ei bine, în sfârșit se poate. Dar cu condiții.

Începând de astăzi, produsele achiziționate online de pe Altex și Media Galaxy, pot fi returnate în orice magazin, în termen de 31 de zile de la data achiziției. Doar că ar ar mai trebui un pas în plus pentru ca procesul să fie și mai simplu. În momentul de față magazinul preia returul, produsul se trimite la depozitul central pentru validarea procesului, urmând ca ulterior să se decidă acceptarea sau respingerea returului. Nu știu cum vei fi înștiințat dacă se acceptă returul și dacă presupune încă un drum până la magazin. Mie mi-ar plăcea să se decidă pe loc acceptarea sau respingerea returului. Nu-i mare greutate să te prinzi dacă un produs este deteriorat sau nu.

Încă o chestie, clienții pot returna maxim trei produse în decursul unui an calendaristic. Nu înțeleg de ce. Ştiu că încearcă să preîntâmpine abuzuri, însă părerea mea este că voi cumpăra mult mai repede și mult mai multe produse dacă sunt relaxat în privința returului.

Oricum, chiar și așa, e un mare pas în față pentru Altex și Media Galaxy, iar eu sunt foarte fericit de această posibilitate.

Regulamentul complet al serviciului de retur este aici.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

7 comentarii la “În sfârșit: clienții Altex și Media Galaxy pot returna produsele în orice magazin

 1. MARIAN

  da e foarte buna treaba cu returul in magazin
  nu se poate pe loc – produsele trebuie verificate – e un proces de durata – daca sunt functionale , daca nu sunt deteriorate , daca nu lipsesc piese sau accesorii.
  e foarte bine si cu 3 pe an – desi eu la emag am mai multe retururi pe an

  Reply
  1. Revo Post author

   Ştiu eu un magazin online la care se poate pe loc 🙂

   În altă ordine de idei, Marian, vezi că ți-am trimis un mail.

 2. Daniel

  Buna ziua am cumparat si eu de curand sotiei un s7 normal si am vrut sal returnez inapoi si cei de la mediagalaxi miau spus ca nu se poate ca e cumparat din magazin si daca lasi fi cumparat online lasi fi putut returna va rog ma poate ajuta cineva ce asi putea face sal returnez

  Reply
 3. Criss

  La produsele cumpărate din magazin te aburesc ca trebuia sa fie totul sigilat, te blochează 30 de zile în service, te aburesc cu legea, ca nu sunt obligați și cu regulamentul lor intern. Asa ca mai bine îți bagi un bat în cur, decât sa cumperi de la ei.

  Reply
 4. Catalin

  Au vreo perioada in care sunt obligati sa iti returneze banii?

  Reply

Spune-ți și tu părerea: