Încă o serie studenți din facultatea de Electronică, absolvenți ai cursurilor Orange

By | June 19, 2014

M-am bucurat când am primit comunicatul de presă din partea Orange. Orange Educational Program este probabil cel mai bun lucru din facultatea de Electronică, de care nu am beneficiat. De regulă nu cred în campaniile CSR care există doar cu numele, dar aceste cursuri sunt cât se poate de utile. Şi veți afla și de ce, dacă aveți răbdare să citiți articolul.

La finalul anului III se organizează un interviu pentru seriile TST (Tehnologii și Sisteme de Telecomunicații) și RST (Rețele și Sisteme de Telecomunicații). O mână de oameni, de regulă sub 30, sunt selectați pentru a urma cursurile Orange pe baza interviului + notelor din primii 3 ani de facultate. 15 dintre aceștia primesc și o bursă de 200€/lună din partea Orange.

Dacă sunteți în primii ani ai facultății de Electronică și vreți să urmați una dintre specializările de mai sus, sfatul meu este să trageți tare ca să ajungeți la cursurile Orange. Bursa aia (împreună cu cea de merit din partea facultății – 300 sau 350 lei) ajung atât cât să vă răspundă la întrebarea: “Oare să mă angajez în ultimul an?”

Cursurile se împart pe module și sunt predate de angajați Orange, vendori sau subcontractori (Cisco, Ericsson, Huawei, Nexans, ZTE, Bittnet Systems). Anul acesta au fost 9 module și 24 persoane diferite care au predat. Sunt foarte utile pentru că sunt genul de lucruri cu care vă veți întâlni dacă vă angajați după facultate într-o companie de telecomunicații. Veți afla inclusiv structura și rolul fiecărui departament dintr-o companie telecom. Probabil că profesorii din ETTI s-ar supăra pe mine dacă aș spune că aceste cursuri mi se par mai utile decât tot ce se face în ultimul an de facultate. Dar tocmai am spus-o.

Partea și mai frumoasă e că cel puțin jumătate din cei care au urmat cursurile s-au și angajat la Orange. Direct în Back Office (sau Second Lever Support, în terminologia Orange). Aveți astfel ocazia să șuntați 1-2 ani de Front Office și să creșteți mai rapid în carieră.

Eu aș putea să mulțumesc Orange România pentru sala în care se desfășoară programul – am avut și eu cursuri acolo – și pentru WiFi-ul gratis care s-a extins și prin corpul A în ultimul an. Şi cei care au terminat cursurile ar trebui să-i mulțumescă (dar sunt sigur că au făcut-o deja) domnului Dan Nicola, coordonatorului proiectului până anul trecut. Eu nu am avut ocazia să-l cunosc personal, dar am auzit numai de bine despre dumnealui de la colegii care urmau cursurile.

În următorii ani, Orange Educational Program se va adresa și studenților înscriși la master și doctorat.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: