Încă un motiv pentru care sunt foarte mulți români afară (în concediu)

By | December 20, 2019

În week-end-ul cu 6-8 decembrie am fost în München pentru târgul de Crăciun (sper să am timp să pun câteva poze și impresii pe blog, că a fost tare mișto). Ideea este că acum 8 ani când am fost în München pe timp de vară, în cele 5 zile în care am stat, am întâlnit în total trei grupuri de români (vreo 6 persoane în total).

Acum am stat timp de 3 zile și pur și simplu era plin de cupluri de români (cel mai probabil turiști), fără să fie vreo sărbătoare națională la noi să zici că au făcut punte de zile libere și au fugit din țară. Pur și simplu auzeam foarte des vorbindu-se limba română în jurul meu.

Care cred eu că este explicația? Este foarte simplu. Din București faci mai puțin până la München, Roma sau Praga decât până la Sibiu, Cluj sau Oradea. Din această cauză știu cum arată târgul de Crăciun din München și cu părere de rău nu știu cum arată cel din Sibiu, despre care am auzit că-i foarte frumos, și unde-mi doresc de vreo 3 ani să ajung. Pentru că am ales să fac trei ore până în München (dacă includem și o oră de stat la lounge) și să ajung liniștit și zen, decât să mă înghesui în trafic cu toți meseriașii patriei, să fac cinci ore până la Sibiu, și să ajung și nervos.

Și am resimțit acest lucru pe tot parcursul anului, când am preferat să rezervăm din timp câte un city break pentru zilele libere. Dacă au venit deja acele zile libere și nu avem niciun plan făcut, decât să plecăm la drum prin țară, am preferat să stăm cuminți acasă, că nu merită să-ți riști sănătatea pe șoselele patriei.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

8 comentarii la “Încă un motiv pentru care sunt foarte mulți români afară (în concediu)

  1. Vlad

    Inteleg ideea, dar nu stiu daca ajungi chiar mai repede.
    Din usa casei pana la camera de hotel. Comform waze, la ora asta as face 4h8min pana in centrul sibiului.

    Pentru munchen as face 30 min pana la aeroport, ajung cu vreo 2 ore mai devreme sa predeau bagaje & control , apoi 2 ore zborul daca nu are intarziere, apoi la aeroport in munchen mai ai de trecut de pasapoarte, luat bagaje, luat bus/tren pana in centrul orasului 1ora30 as zice.
    Mie imi iese un 6 ore din casa pana in hotel.

    In schimb, pentru aceste city break-uri, am inceput sa prefer sa las masina personala la aeroport. Imi pare ca uber s-a scumpit destul de mult, si timpi de asteptare aratati pe aplicatie sunt inutili

    Reply
    1. Revo Post author

      Da, eu am avantajul că stau la 15 minute de aeroport. Cât te costă să o lași trei zile în parcarea aeroportului, că nu m-am interesat niciodată?

  2. Vlad

    E la ei pe site un tabel. Cu cat stai mai mult, e mai putin per zi.
    3 zile 100 lei
    8 zile 160 lei

    Reply
  3. Daniel

    Cred ca depinde de parcare. In cea de la sosiri parca e 6 lei pe ora si nu cred ca am vazut pe undeva sa scrie care sunt tarifele daca ai stai mai mult, gen cateva zile. Poate or fi pe undeva, eu nu le-am vazut.
    Si daca nu ma insel mai sunt si parcarile private de pe langa aeroport, (de tipul https://www.otp-parking.ro/tarife) – 18 lei pe zi pentru un city-break pe mine m-ar costa mai putin decat un uber dus-intors acasa-otopeni

    Reply

Spune-ți și tu părerea: