Toate informațiile pe care le am eu despre vaccinarea împotriva COVID și despre înscrierea pe platforma RO Vaccinare

By | March 15, 2021

Pentru că am petrecut toată ziua de ieri vorbim cu diverse persoane despre înscrierea și programarea pe platforma RO Vaccinare, am zis să aștern toate informațiile pe care le am aici, ca să nu ajung să le discut cu fiecare persoană în parte. Oricum, probabil că numai despre asta se va discuta, ca de Black Friday 🙂

Disclaimer: Sunt informații pe care le-am cules din surse cât mai de încredere, însă lucrurile se schimbă de la o oră la alta. Dacă vedeți vreo eroare, semnalați-o în comentarii.

Care este adresa platformei de vaccinare pentru COVID?

Aceasta. Este singura adresă oficială. Dacă nu arată așa, nu sunteți unde trebuie. Sper că v-ați făcut cont până acum.

Când pornește platforma de vaccinare?

Începând cu 15 martie, ora 09:00.

ro vaccinare covid

Dar stai, cum de s-au programat acei norocoși de ieri de la ora 18:30?

Probabil din cauza unei erori a platformei. S-au programat pe sistemul vechi de programări. Cred că platformei i se făceau actualizări și au devenit câteva locuri disponibile din greșeală. După ce a dat Biziday știrea, platforma s-a schimbat și nu a mai permis înscrierea.

Dacă locuiesc în București, mă pot programa în județul Alba la ora 09:00?

Procedura de înscriere s-a schimbat față de ce se întâmpla până acum. Înainte se putea face acest lucru. Acum este cu listă de așteptare și teoretic nu ar trebui să fie posibil. De acum încolo nu ar trebui să fie posibilă programarea decât în interiorul județului de reședință. Deci cei din București, Sălaj, Sibiu șamd nu ar trebui să se poată înscrie în Alba sau Arad. [sursă]. E posibil să se poată schimba adresa de reședința din platformă, dar nu știu ce se întâmplă mai departe. E posibil ca platforma să nu te lase să treci mai departe, e posibil ca la centrul de vaccinare să îți ceară o dovadă a reședinței, nu știu.

Care sunt diferențele dintre cele trei vaccinuri?

În acest clip mi se pare cel mai bine explicat totul.

Poți alege cu ce vaccin să te vaccinezi?

Nu. Vaccinarea este asigurată gratuit, așa că nu ar trebui să facem mofturi.

Cum știi cu ce tip de vaccin vei fi vaccinat?

Platforma nu spune clar cu ce doză vei fi vaccinat, dar dacă se păstrează formatul de dinainte te poți prinde de la intervalul între prima doză și rapel. Dacă intervalul este de 21 de zile vaccinul este Pfizer, dacă sunt 28-35 de zile distanță e Moderna iar rapelul de Astra Zeneca se face la două luni distanță.

Cum poți alege un centru de vaccinare care are vaccin Pfizer sau Moderna?

Nici acest lucru nu se știe cu siguranță. În teorie, pentru Pfizer sau Moderna este nevoie de centre de stocare ce pot asigura temperaturi negative foarte mari. Așa că șansele să prindeți o doză de Pfizer la cine-știe-ce dispensar din vreo comună uitată de lume sunt cam mici. Mai degrabă prin reședințe de județ sunt șanse mai mari. Eu mizez că în cele două centre Regina Maria din București vor fi și doze din cele două. Vă puteți face o idee accesând site-ul vaccin.live, însă nu este obligatoriu ca datele de acolo să fie corecte 100%. Site-ul acesta este întreținut de persoane private.

Astăzi sosesc în țară doze noi de Pfizer. Iată repartiția lor:

sursa

Care este planul meu?

Cele de mai sus sunt toate informațiile pe care le am. Chiar dacă sunt din București, planul meu este să verific site-ul începând cu ora 09:00, ca să mă familiarizez cu procesul de programare. Ulterior voi încerca să mă pun pe lista de așteptare a unui centru de vaccinare din București, unde cred eu că sunt șanse mai mari să mi se administreze Pfizer sau Moderna?

De ce le-aș prefera pe cele două? Nu că în Astra Zeneca n-aș avea încredere, dar Pfizer și Moderna au perioada mai scurtă între prima administrare și rapel și îmi doresc să mă imunizez cât mai repede. Dacă mă vor programa pentru Astra Zeneca, asta este, yolo.

În concluzie, spor la vaccinare. Dacă mai primesc vreo informație importantă, voi încerca să actualizez articolul pe parcursul zilei. Dacă aveți vreo informație prețioasă, dacă aveți vreo problemă sau dacă vreți să povestiți cum a decurs programarea, dați de veste în comentarii. Mulțumesc!

UPDATE: Nu am vrut să mă programez în vre-un loc îndepărtat al țării așa că am așteptat ora 13. În jurul orei 13:40 am reușit să mă înscriu pe lista de așteptare pentru un centru Regina Maria din București. Eram aproximativ pe locul 1.800. Peste 10-15 minute am mai înscris două persoane iar lista ajunsese la 2.200. Sper să fi calculat corect și să primesc Pfizer sau Moderna. Dacă nu, e ok și Astra Zeneca.

Încercați să vă puneți pe lista de așteptare. Platfoma este activă, chiar dacă se încarcă cu greu.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Toate informațiile pe care le am eu despre vaccinarea împotriva COVID și despre înscrierea pe platforma RO Vaccinare

  1. Alex

    La ora 9 devine activa partea cu lista de asteptare, dar daca sunt locuri libere intr-un centru, te poti deja programa.

    Am programat 4 persoane din etapa 3 azi dimineata, la centre unde erau locuri libere cu Moderna. Prima programare saptamana asta, joi-vineri.

    Reply
  2. Silviu

    N-am mai avut răbdare și m-am programat la Giurgiu pe 21 martie cu AZ. Nu sunt restricții pe site.

    Reply
  3. vlad

    Statul plateste vaccinurile si salarile medicilor, nu? Iar noi toti platim taxe la stat. Asa ca am pretentii la ce primesc inapoi.

    Mi s.ar parea normal sa poti alege, iar daca statul subventioneaza doar un anumit cost, sa pot plati diferenta si alege ce vrei tu.

    Asa si pe drumurile din bucuresti circuli gratis, nu ai de ce comenta ca sunt gropi. Sau ca pistele de biciclete sunt facute aiurea, circuli pe ele gratis.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: