Într-un univers paralel Liga I încă mai există

By | August 7, 2020

Voi știați că recent tocmai s-au încheiat meciurile din Liga I? Eu vă spun sincer că aproape că uitasem că mai avem campionat intern. Mi-am adus aminte de asta când au apărut câteva bule de săpun cu știri despre Liga I. Toate știrile mi se par acum dintr-un univers distant. Am aflat că CFR ar fi campioni după ce i-a bătut pe cei la Universitatea Craiova și că este o poveste complicată cu Dinamo, COVID și niște voturi pentru a evita retrogradarea. Serios, pare că fotbalul interesant a devenit acum atât de interesant încât se joacă pe voturi.

M-am dus și eu pe stadion când aveam între 14 și 16 ani. Am fost stelist, pe vremea când exista Steaua și meciurile se aranjau ca normă. Am scandat, am cântat, m-am bucurat la goluri și mi-a plăcut atmosfera de stadion. Dar cumva am crescut și Liga I a rămas aceeași. S-a rupt filmul complet când a dispărut Steaua și a apărut FCSB.

Aproape 15 ani mai târziu, Liga I a rămas aceeași. Gigi Becali schimbă jucătorii și antrenorii ca pe ciorapi. Discuții, contradicții, declarații. Antrenori vechi reciclați, foști jucători convertiți la antrenori.

Știți ce n-a ajuns până în bula mea în ultimii 15 ani? Un video cu gol superb, o fază frumoasă de atac, un dribling, un voleu, un gest de colegialitate dintre doi jucători de la echipe adverse, un video cu cele mai frumoase goluri din sezon. Chestii despre fotbalul efectiv și nu despre scandalurile și discuțiile din jurul lui. Nu zic, probabil că or fi fost. Dar nimeni nu se concentrează pe asta. Dați o căutare despre “Liga I” și vedeți dacă găsiți pe prima pagină vreo știre despre ceva care să aibă legătură cu fotbalul. Știrile care contează sunt declarațiile lui Becali, Pancu, Prunea și Basarab Panduru. Dacă Ori chestiile astea nu mă vor atrage niciodată să mă uit din nou la Liga 1.

stiri liga 1

Mă întrebam acum care o fi publicul din target pentru Liga I? Cui îi mai pasă? Cine se duce pe stadion (și de ce)? Care sunt sponsorii? Cine sunt cei care plătesc să le apară numele pe tricourile jucătorilor?

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Într-un univers paralel Liga I încă mai există

    1. Gabriel

      Da acuma, toata viata stam in casa si de cate ori iesi din casa, doar cu botnita..

Spune-ți și tu părerea: