iPad Pro – Apple știe să te facă să vrei un produs

By | March 19, 2020

Apple a lansat ieri cel mai recent model de iPad Pro, o tabletă cu hardware foarte bun, gândită ca un înlocuitor de laptop pentru cei care au nevoie de productivitate și portabilitate. Modelul de 11″ are 470 de grame iar cel de 12.9″ are 643 grame.

Eh, eu n-am nicio treabă cu universul Apple, dar tableta mi-a atras atenția prin două lucruri.

Primul este senzorul LiDAR integrat lângă cele două camere. Funcționează pe același principiu ca cel pe care-l folosesc mașinile de ultimă generație pentru a detecta obstacole, semne de circulație și persoane. Așadar poate fi folosit pentru a scana un obiect și pentru a-l mapa 3D.

ipda pro 2020 lidar

Nu-i primul dispozitiv portabil cu așa ceva. Acum doi ani am folosit și eu un smartphone pentru a crea o replică 3D a mea. Mă aștept însă ca Apple să vină cu niște scenarii foarte bune de utilizare. De exemplu pentru amenajări interioare, unde se poate scana o cameră întreagă pentru a fi modificată. Sau pentru cei care produc piese la imprimante 3D. Sau pentru magazine online, care ar putea scana 3D produsele pentru a le pune pe site, iar apoi clienții să le “probeze” acasă cu ajutorul realității augmentate.

apple ipad pro 2020 lidar

Al doilea lucru interesant este o tastatură cu trackpad, cea care transformă practic tableta într-un laptop. Tastatura este genial gândită, în stilul Apple, și îți permite să înclini display-ul (tableta practic) la unghiul pe care îl preferi. Bine, prețul pornește de la 300 de €, deci costă cât ai da separat pe o tabletă normală, dar astea sunt detalii 🙂

Un laptop de 500 de grame, hai 600 de grame, cu tot cu tastatură, și cu autonomie de 10 ore ar fi o propunere foarte interesantă. Dar aici eram doar la capitolul “Ok Apple, you’ve got my attention“. Am început să îmi doresc cu adevărat produsul după ce am văzut din întâmplare reclama la el:

Pur și simplu genială reclama. M-a trecut de la modul “you’ve got my attention” la “shut up and take my money”. Și după cum spuneam, nici măcar nu sunt fan Apple.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: