Ironia sorții pentru cei care nu suportă politica

By | June 19, 2018

Când au fost alegerile parlamentare, au fost mulți care au spus că “nu mă duc la vot, că nu-mi place politica”, “oricum toți sunt la fel”, “și ăilați fură”, “n-am chef de politică”. Ironia sorții, mi se pare că acum tocmai această categorie are cel mai mult de suferit.

Pentru că nu suportă politica și pentru că nu au avut “chef” să-și sacrifice 15 minute din timpul prețios, din decembrie 2016 și până acum sunt nevoiți să asculte în fiecare zi lamentări legate de politică. De aproape doi ani statul este sub asediu, și aproape zilnic apar discuții controversate legate de politică. Facebook-ul este plin, site-urile de știri la fel. Se discută despre Dragnea și în fața blocului, și în tramvai, și la magazinul de la colț. Te trezești cu Dragnea, te culci cu Dragnea.

Acesta este unul dintre motivele pentru care de la un punct încolo, m-am oprit să mai scriu despre politică pe blog. Cred că toată lumea s-a prins deja cum stă treaba. Dar ca să fiu sincer, nici așa nu știu dacă este bine. Nu știu cum să procedez mai departe. Nu pot să rămân indiferent, dar nici nu aș vrea să mă lamentez în fiecare zi pe blog. Că motive aș putea să găsesc zilnic.

Părerea mea este că răul a fost deja făcut. Acum trăim într-o pseudo-democracție, în care partidu’ știe ce e mai bine pentru noi, iar noi nu ne putem opune. Justiția se ondulează după bunul plac al lui Dragnea, iar președintele a devenit doar un banal funcționar, care constată “cu atenție și îngrijorare” de pe margine.

Poate la următoarele alegeri să mai fie o șansă. Altfel, nu știu ce este de făcut. Nu am o soluție.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

5 comentarii la “Ironia sorții pentru cei care nu suportă politica

  1. Mihai

    Nu găsești o soluție pentru că momentan nu există și nu cred că avem șanse nici măcar la următoarele alegeri. Partidul lui Cioloș este nișat pe electoratul corporatist și nici măcar acolo nu are 100%, USR este dezbinat deja, iar PSD-ul dă pomene electorale pe toată durata mandatului. Cred că discuțiile omniprezente din media despre politică au creat o stare de lehamite tuturor, iar cei care o duc mai bine preferă să stea departe de subiect crezând sau sperând că nu vor fi afectați.

    Reply
  2. Calin

    Lovitura de Stat militara !
    Armata preia puterea, Legea Martiala … toti penalii ( eligibili de a scapa de puscarie conform noilor legi aprobate de ei ) la puscarie… si asta e!
    Alegeri libere in cel mai devreme 1 an dupa preluarea puterii de catre Armata !
    Inca ceva: coridoarele strategice de transport miltar ( de ex. Comarnic – Brasov … Pitesti – Sibiu… ) intra exclusiv in competenta Armatei. …adica se va ocupa M.Ap.N. de “sosele” si de “licitatii”, “contestatii”, “despagubiri”, etc … cu ajutorul NATO si restul partenerilor ! dupa realizare, taxa de autostrada care intra direct in bugetul MApN !
    …cam asta ar fi “solutia”…cu tot ce va va revolta cu siguranta …!

    Reply
  3. Adrian Dabuleanu

    Parerea mea ca singurul lucru pe care il putem face este sa ii informam pe ceilalti despre ce se intampla cu adevarat in romania. Am intalnit multi oameni care nu aveau habar sau mormaiau replici de la antena3. Eu am incercat sa fac asta de fiecare data cand am ocazia. Am avut si unele sucese si multe esecuri, dar asta nu m-a descurajat. Gandul ca la urmatoarele alegeri sau poate referendum vor veni persoane cu care am interactionat ma motiveaza si il vad ca singura solutie non violenta. In concluzie, sfatul meu este sa continui sa scrii.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: