Lângă București se construiește un complex cu surf indoor și tunel de vânt

By | July 11, 2016

Freelo este numele complexului a cărui construcție a început anul trecut la Chitila și care va conține o piscină pentru surf indoor și un tunel de vânt care va simula saltul cu parașuta.

Investiția se ridică la 9 milioane de euro, iar tehnologia folosită este românească. Motorul de 20 de tone care trebuie să genereze puterea necesară pentru a susține un om în aer este construit la Electoputere Craiova. Din cauza motorului complexul are această formă ciudată. Va fi îngropat la peste 20 de metri adâncime, pentru că trebuie răcit cu apă.

Acest lucru înseamnă că vorbim despre o groapă de șapte etaje sub pământ. Mai adâncă și decât Piața Unirii 2, care este cea mai adâncă stație de metrou din București, la 17 metri sub pământ.

Complexul care va mai include și o piscină semiolimpică ar trebui să fie gata în septembrie, cu condiția ca cei patru antreprenori să mai atragă finanțare și din alte surse. În Europa mai sunt acum doar 3 centre de divertisment care găzduiesc un tunel aerodinamic: Madrid, Stockholm și Berlin.

Mai multe informații găsiți pe pagina de Facebook.

freelo chitila

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: