M-a sunat din nou un broker

By | June 23, 2016

Nu știu pe ce liste dubioase de spam a intrat numărul meu de telefon, dar de curând m-a sunat din nou un broker. Diferența este că de data aceasta tipul era străin. Părea englez 150%. Discuția a durat o oră și ceva, timp în care tipul a apelat la tot arsenalul de tehnci de convingere, mai ceva ca în Wolf Of Wall Street.

De obicei v-am spus cum fac cu ei, dar cu tipul acesta am continuat să vorbesc, sperând să aflu de unde are numărul meu. Plus că nu mai exersasem de mult engleza formală. Nu a știut să-mi spună de unde, dar a fost ceva mai convingător decât ultimul babuin, spunându-mi că firma pe care o reprezintă nu își permite să apeleze la cold calling, pentru că își poate pierde licența pentru asta. “Maybe you ticked one of those boxes at the end of a form …“, spune el către mine.

Încerca să mă convingă să cumpăr acțiuni pentru o firmă de medicamente, Acor Therapeutics, despre care avea un pont că va primi în curând FDA Approval pentru CVT – un medicament pentru bolnavii de Parkinson. Îmi spunea că prețul acțiunilor va săr în aer după această aprobare. A apelat la sentiment, mi-a făcut un curs rapid despre Parkinson, și mi-a spus cum putem lupta noi împreună pentru cauza lor. Mi-a povestit despre viața și jobul lui, în speranța că voi face și eu la fel. Nu i-am găsit numele pe site-ul companiei unde spunea că lucrează.

La un moment dat, destul de repede, m-am plictisit de discuție și urmăream momentul prielnic să închid fără să fiu bădăran. Aiurea, timp de vreo oră am tot încercat să mă eschivez și să închid, fără rezultat. Era genul ăla de discuție ca la examen, în care nu știai ce răspuns să dai ca să scapi mai repede. I-am dat o lovitură sub centură când l-am întrebat dacă știe care este salariul minim în România. “200 Euros? How can you people manage with that amount of money?

În final, încerca să mă facă să mă simt ultimul sărac cu cei 200€ ai mei pe lună, în speranța că o să mă agăț de oportunitatea lui. Așa că am făcut fix ceea ce încercasem să evit. I-am închis în nas.

M-am uitat acum pe evoluția acțiunilor. El încerca pe 3 mai (acolo unde este înroșit) să mă convingă să cumpăr. Spunea că se estimează că vor acțiunile vor ajunge la 38$.

acor-therapeutics

Sursă

Nu știu dacă medicamentul a primit până la urmă aprobare, dar nu numai că acțiunile n-au ajuns la 38$, acum au o valoare chiar mai mică decât pe 3 mai. Presupunând că aș fi cumpărat atunci un pachet de 1000€ și aș fi vândut prin 6 iunie, când au atins valoarea maximă (29.7), aș fi făcut un profit de maxim 15%. Profit în cazul unui scenariu ultra-pozitiv. Mie mi se pare puțin pentru valoarea investiției.

Şi acum întrebarea mea de 100 de puncte pentru brokeri. Dacă ești atât de sigur că valoarea acțiunilor se va dubla, de ce nu cumperi tu?

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

5 comentarii la “M-a sunat din nou un broker

  1. Sorin

    Chiar așa ! …de ce nu cumpără ei acțiuni ?! … și nah, dacă zice că nu are voie, păi la fel de bine poa’ să apeleze la o rudă (foarte) îndepărtată sau la cîțiva preteni apropiați, face și el un ban “cinstit” și uite așa nu mai stresează oamenii la telefon. Sau la fel de bine, se poate întîmpla și situațiunea ceaialaltă: să aibe omu dreptate în ce face, caz în care SIGUR suferă de parkinson. Si ar trăbui chiar el să ieie niște pilule, să se trateze !!

    Reply
  2. Mihai Stefan Borea

    Brokerii adevarati cumpara la randul lor actiuni. Cel cu care ai discutat nu se poate numi broker. El ti-a prezentat o oportunitate speculativa, fara a iti expune si riscurile. Mai degraba asta l-ar costa licenta, decat faptul ca face cold calling.
    Iar 15%, in termen atat de scurt, nu este de neglijat. Ce dobanda iti da banca pentru aceeasi suma si perioada de timp?

    Reply
    1. Revo Post author

      Ziceau prietenii că aș fi discutat cu un trader, nu cu un broker. Nu mă raportez la bancă. Eu am acum posibilitatea să fac niște “investiții” unde pragul de intrare este destul de mic, de ex 40-50 lei, iar ROI este foarte mare. Metoda mea merge deocamdată, dar nu prea este scalabilă. Să zicem că poate aș putea s-o scalez până la câștig de 5.000-10.000 lunar, dar apoi nu știu dacă aș mai putea crește pentru că pe lângă investiție, crește și volumu de muncă exponențial. Așa că deocamdată nu văd de ce aș intra pe un teren necunoscut.

    2. Mihai Stefan Borea

      Nici trader nu era. Traderii se ocupa cu altceva. Tipul nu era decat ceva pe telesales, care invatase un script.
      Daca vrei sa investesti si iti faci calcule sa castigi o suma periodic, nu vei avea sanse.

  3. Lospa

    Ar fi fost misto sa-l suni si tu dupa 2 zile si sa ii faci sa cumpere actiuni pentru o firma.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: