Microsoft lansează un program oficial pentru recuperarea fișierelor șterse din Windows

By | July 1, 2020

Am folosit de-a lungul timpului mai multe programe pentru recuperarea fișierelor șterse din Windows. E un fel de junglă printre aceste aplicații. Toate se laudă că fac și că dreg, dar în realitate fiecare are câte o limitare. Unele nu găsesc mai nimic, altele găsesc atât de multe fișiere și prostii, încât este practic imposibil să parcurgi lista cu ele. Nu m-am încumetat niciodată să dau banii pe unul, ca să aflu apoi că nu îmi găsește fix fișierul de care am nevoie.

Din fericire, recuperarea unui fișier șters s-ar putea să fie mai ușoară pe viitor. Windows a lansat un program gratuit pentru recuperarea fișierelor din Windows 10, pe care îl găsiți aici. Dacă vă loviți de eroarea de mai jos, va trebui mai întâi să faceți update la Windows înainte să-l descărcați. Nu va funcționa decât dacă aveți Windows 10 versiunea cu update-ul din mai 2020. Programul e d-abia scos din cuptor, așa că e posibil să mai facă Microsoft mici update-uri la el.

eroare windows 10

Eu nu l-am testat încă, pentru că Windows-ul meu refuză să-și facă feature update-ul din mai 2020 (build-ul 2004), dar am citit cum funcționează și am văzut câteva screenshot-uri. Partea nasoală pentru cei mai atehnici este că programul are o interfață în linie de comandă. Partea bună este că poate fi folosit atât pentru fișiere (poze, documente, video) de pe hard disk, cât și pentru hard disk-uri portabile sau carduri de memorie și stick-uri USB (NTFS sau FAT).

Din ce am înțeles, programul are trei moduri: Default, Segment și Signature. Modul default este pentru fișierele șterse recent, modul Segment este pentru fișiere șterse cu mult timp în urmă, pentru disk-uri corupte sau formatate, iar modul Signature este pentru drive-uri de tip FAT.

În fine, mă bucur că Microsoft a decis în sfârșit să includă o astfel de funcție în Windows, chiar dacă printr-un program separat. Nu știu însă dacă să declar că d-abia aștept să o folosesc. Până una alta, am lăsat articolul ăsta aici, să-mi aduc aminte dacă voi avea vreodată o problemă cu un fișier important șters.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Microsoft lansează un program oficial pentru recuperarea fișierelor șterse din Windows

  1. Dan Pavelescu

    Mulțam de info!

    În decursul anilor am folosit cu succes 2 programe: TestDisk (free) și Stellar Data Recovery (atât pentru Windows cât și pentru Linux). Cel din urmă necesită licență, costă destul de mult, dar a fost foarte util la firmă. O să instalez și programul de la Microsoft, în speranța că nu voi avea nevoie de el niciodată 😀

    Reply

Spune-ți și tu părerea: